Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Boerenkoolwraps

1  rode ui 2 teentjes knoflook 300 g pastinaak olijfolie om in te bakken 2 tl komijnpoeder 300 g gesneden boerenkool 50 ml water 100 g baconplakjes 4  eieren 3 el zure room 3 el gladde mosterd 8 ... bekijk recept »

Afrikaanse bonenpot met boerenkool

1 voordeelzak gesneden boerenkool (500 g) 4 el (zonnebloem)olie 3 uien (in dikke parten) 1 el paprikapoeder 1 teen knoflook (geperst) 1 blik chilibonen (400 g) 1 blik kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 2 blikken c... bekijk recept »

Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

zwarte peper 60 g spinaziescheuten 4 eetlepels sesamzaadjes zout 0,5 citroen 480 g steak 6 steeltjes bieslook 2 takjes platte peterselie 1 cm gember 1 rijpe avocado 1 blad nori-alg (voor sushi) 1 handvol boeren- of groene kool 2 eetlepels rijstazijn ... bekijk recept »

Ovenschotel met boerenkool

1 kilo aardappels (kruimig) 2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) 1 Gelderse rookworst (350 g) 1 bakje cuisine knoflook & fijne kruiden (245 g) 100 ml melk 40 g margarine1. Aardappels schillen en in stukken snijden. Aar... bekijk recept »

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)

250 g chorizoworst 3 el olijfolie 500 g kruimige aardappelen 1 grote ui 300 g boerenkool (of cavolo nero) 1½ liter kippenbouillon (van tablet)1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze... bekijk recept »

Gnocchi met boerenkool

50 g walnoten 2 tenen knoflook 1 ui 300 g boerenkool (zak 300 g) 3 el olijfolie 500 g gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, pak 500 g) 150 g blauwaderkaas (bijv. Danish blue)1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn e... bekijk recept »

Soep met boerenkool, spek en bonen

100 g zoetpittig Zeeuws spek 2 el olijfolie 200 g winterpeen 2 sjalotten 2 tenen knoflook 3 kippenbouillontabletten 1½ liter kraanwater 400 g cannellinibonen 150 g boerenkool 75 g conchigliette (pasta) 150 g tuinerwten1. Sni... bekijk recept »

Stevige boerenkoolstamppot

1 kg aardappels (kruimig) 2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) 1 rookworst (350 g) 1 ui 50 g boter 1 zakje rundvlees jus (18 g) 1 el Franse mosterd 100 ml melk1. Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappel... bekijk recept »

Pittige mediterrane boerenkoolstamppot

2 zakken kruimige kookaardappelen (a 450 g) 500 g boerenkool 2 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 rode paprika (in stukjes) 100 g zwarte olijvenplakjes (potje 240 g) 1 chorizoworst (heel (250 g))1. Kook de aardappel... bekijk recept »

Macaroni met boerenkool & mozzarella

300 g macaroni grande (pasta) 4 rode uien 4 el olijfolie 2 tenen knoflook 300 g gesneden boerenkool 47½ g hazelnoten (bakje 95 g) 250 g minimozzarella 15 g basilicum (bakje)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op... bekijk recept »

Pagina 3 van 33