Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Slavinkpakketje met andijviesalade

4 slavinken 8 plakjes bladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 500 g andijvie (gesneden) 4 tomaten (in partjes) 3 eetlepels olijfolie extra vierge ½ citroen (uitgeperst)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de slavin... bekijk recept »

Tartaartjes met andijviesalade

1 kg aardappelen (vastkokend) 2 eieren (hardgekookt) 50 g boter 2 x 2 stuks rundertartaartjes 3 el mayonaise 2 tomaten (in stukjes) 500 g andijvie (in reepjes) 1 el grove mosterd1. Schil de aardappelen, snijd ze in p... bekijk recept »

Andijviesalade

1 blikje ansjovisfilets (in olijfolie (46 g)) 3 el kappertjes (potje 100 g) 1 citroen (uitgeperst) 2 teentjes knoflook 4 el olijfolie extra vierge 1 krop andijvie (in brede repen) 2 el zongerijpte taggia olijven (... bekijk recept »

Andijvie-paprikastamppot met worst

4 braadworsten 1 kg kruimige aardappels 5 eetlepels vloeibare margarine 1 rode paprika 1 zakje geboden jus (29 g) 1 dl melk 1 zak andijvie (400 g)1. Braadworsten 5 min. in heet water wellen. Aardappels schillen, in stukken snijd... bekijk recept »

Broodschotel andijvie-ham-kaas

200 g achterham 1 rode ui 3 tomaten 400 g gesneden andijvie 3 el olijfolie 1 el gedroogde Provençaalse kruiden 1 stokbrood 125 g gemalen oude kaas 481. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de to... bekijk recept »

Hartige Italiaanse andijviestamppot

2 bakken aardappelpuree (vers met olijfolie, a 450 g) 1 zak gesneden andijvie (400 g) 75 g gorgonzola (kaas) (verbrokkeld) ½ duobakje gebakken spekjesreepjes (a 150 g) 1 bakje cherrytomaatjes (250 g)1. Neem de aa... bekijk recept »

Indiase andijviestamppot met vegagehakt

500 g kruimige aardappelen 1 teen knoflook 2 uien 800 g kikkererwten 2 el gezouten cashewnoten 3 el arachideolie ½ el vadouvan 175 g vega fijngehakt 150 g hangop 2 el mangochutney 400 g gesneden andijvie1. Schil de aardappele... bekijk recept »

Groene salade met aardappelen en spekblokjes

150 g andijvie 12,5 cl arachide-olie 40 g boter geraspte nootmuskaat 120 g gerookte spekblokjes Delhaize 200 g jonge spinaziescheuten 2 teentjes knoflook 2 eetlepels mosterd van Dijon 1 bakje postelein 1 bakje tuinkers 200 g vastkokende aardappelen ... bekijk recept »

Maïskoekjes met mangodip

1 blikje maïskorrels (300 g) ½ pak meergranen pannenkoekmix (a 400 g) 200 ml melk 1 ei (M) 3 eetlepels boter of margarine 2 zakken gesneden andijvie (a 400 g) 100 ml slagroom (pakje a 200 ml) ½ pot mangochu... bekijk recept »

Zomerstamppot met rauwe andijvie

1 kg kruimige aardappelen ½ krop andijvie 3 eieren 2 vegetarische rookworsten 200 ml melk 2 el boter 15 g verse bieslook1. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet. K... bekijk recept »

Pagina 8 van 52