Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Gekruide gehaktballen met uitjes en champignons

400 gram gehakt250 gram champignons1 grote ui1 ei1 zakje MAGGI Braadstomen gekruide gehaktballen met uitjes en champignons1. Verwarm de oven voor op 200 graden (niet de grillstand gebruiken)2. Ontvouw de braadstoomzak. Let op, het clipje zit in de br... bekijk recept »

Kalfsbiefstuk Met Franse Roomsaus

Voor 6 personen: 100 gr boter, 2 thl bloem, 3 dl slagroom, verse peterselie, 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gr, 6 lange plakjes ontbijtspek, 50 gr bakboter. Voor de saus: 2 sjalotjes, 2 thl kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 el tomatenpuree, 1/2 e... bekijk recept »

Jagersschotel

voor 4 personen: 1 kg bloemaardappelen 2 dl melk 50 gr boter 500 gr gehakt, naar keuze 400 gr gepelde pruimtomaten, uit blik 1 ui, grof gesneden 2 knoflookteentjes 500 gr champignons, in plakjes boter en olijfolie paneermeel versgeraspte nootmuskaat ... bekijk recept »

Keukentermen

Abaisse Stuk deeg, dun uitgerold met behulp van een deegroller. Abattis Poten, vleugeluiteinden, nek, kop, lever en spiermaag van gevogelte. Het woord is afgeleid van abattre = slachten. Aiguillette Lang en dun stuk van een eendenfilet. Ook een gedee... bekijk recept »

Pagina 52 van 52