Recepten voor andijvie

514 recepten voor andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen.

Receptenzoeker

Aardappelgratin met vier kazen

500 g aardappelen125 g mozzarella125 g munster-kaas100 g Comté-kaas100 g mimolette-kaas2 dl lichte room1 el paneermeelboter1 kl gedroogde tijm1 kl komijnzaaduit de molen peperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Kook ze gaar in gezouten... bekijk recept »

Eendenborstfilet Met Chinese Pruimensaus

200 g gedroogde pruimen (gewassen en geweld) 1 theel.koekkruiden (eventueel) 1 eetl geraspte gemberwortel 1 dl sherry 2 dl wildfond (kant en klaar te koop) 25 g boter of margarine 4 eendenborstfilets 1 eetl oestersaus (bij de Toko's en sommige superm... bekijk recept »

Jagersschotel

voor 4 personen: 1 kg bloemaardappelen 2 dl melk 50 gr boter 500 gr gehakt, naar keuze 400 gr gepelde pruimtomaten, uit blik 1 ui, grof gesneden 2 knoflookteentjes 500 gr champignons, in plakjes boter en olijfolie paneermeel versgeraspte nootmuskaat ... bekijk recept »

Keukentermen

Abaisse Stuk deeg, dun uitgerold met behulp van een deegroller. Abattis Poten, vleugeluiteinden, nek, kop, lever en spiermaag van gevogelte. Het woord is afgeleid van abattre = slachten. Aiguillette Lang en dun stuk van een eendenfilet. Ook een gedee... bekijk recept »

Pagina 52 van 52

Receptenzoeker