514 recepten met andijvie
Voor 6 personen: 100 gr boter, 2 thl bloem, 3 dl slagroom, verse peterselie, 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gr, 6 lange plakjes ontbijtspek, 50 gr bakboter. Voor de saus: 2 sjalotjes, 2 thl kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 el tomatenpuree, 1/2 e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 80 gram roomboter op kamertemperatuur 1/2 à 1 eetlepel citroensap 1/2 eetlepel gehakte peterselie 1 theelepel gehakte dragonblaadjes 2 theelepels geknipt bieslook peper zout worcestersaus 2 chateaubriands van elk ongeveer 300 gram 2 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 konijn in stukken 3 uien, gepeld en in dunne plakjes gesneden enkele takjes tijm 3 blaadjes laurier 1/2 kg gedroogde pruimen en rozijnen scheutje azijn boter bloem vers gemalen peper en zeezout Doornikse salade: 1 grote ui 1 bosje ... bekijk recept »
1 kalfsrollade van de schouder van ca. 2 kg. (ongekruid) 1 teen knoflook 4 eetlepels Dijonmosterd 1 theelepel grdoorgde tijm zout en versgemalen peper 8 plakken bacon of doorregen spek 120 gram boter op kamertemperatuur ca. 2 dl. droge witte wijn Hul... bekijk recept »
600 gram lenderollade 120 gram boter wat zout en peper 1 verkruimeld laurierblad 1/2 theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tij; m 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui Bereiding: Verhit 2/3 van de boter in een braadpan op een hoog vuur tot he... bekijk recept »
150 g ham in plakjes 1 kneepje Solo Vloeibaar 400 g andijviereepjes Voor de dressing: 4 el karnemelk 2 volle el mayonaise 4 sprietjes bieslook, fijngehakt 2 handperen Lekker met: aardappelrösti 4 stukjes kalkoenfilet 4 el cranberrycompote1. Bak ... bekijk recept »
1 gerecht Zelfgemaakte shoarma1. Zelfgemaakte shoarma 2. Voedingswaarde per persoon: 472 kcal3. Ingrediënten voor 2 personen4. 150 gram kipfilet5. Shoarmakruiden6. 1 rode paprika7. 1 ui8. 1 teen knoflook9. 2 el olijfolie10. 150 gram andijvie11. 4 el ... bekijk recept »
500 g aardappelen125 g mozzarella125 g munster-kaas100 g Comté-kaas100 g mimolette-kaas2 dl lichte room1 el paneermeelboter1 kl gedroogde tijm1 kl komijnzaaduit de molen peperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Kook ze gaar in gezouten... bekijk recept »
2 stevige friszure appels (rode)25 g boter of 2 eetl. arachideolie1 krop andijvie of friséesla, in smalle repen300 g beenham (vleeswaren), in reepjes2 eetl. blanke rozijnenvoor de dressing:3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie1 eetl. citroensap1... bekijk recept »
800 gr niet-kruimige aardappelen 1 kleine Chinese kool 100 gr mager gerookt spek (ca 3 mm dik) 1 ui Boter 500 gr varkensworst 1 el gehakte peterselie Peper Zout Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water Maak de Chinese kool... bekijk recept »