Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijvieomelet met beenham en kaas

25 g roomboter 400 g andijvie (koelvers) 150 g gekookte beenhamstaafjes 100 g Jumbo's Roem (kaas, stuk) 6 eieren 150 ml melk 1 snufje zout 1 snufje peper 8 sneden volkorenbrood1. Smelt in een ruime koekenpan de boter. Voeg de andijvie in... bekijk recept »

Andijviesalade met tonijn

2 blikjes tonijnstukjes (in light mayonaise, blikje a 185 g) 1 rijpe avocado 3 eetlepels citroensap 1 zakje walnoten (55 g) 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 bruin stokbrood 1 zak panklare andijvie (400 g)1. Tonijnstukjes met ... bekijk recept »

Franse andijviestamppot met rookworst

1 kg kruimige aardappel 675 g andijvie a la crème (diepvries, pak à 450 g) 350 g Gelderse rookworsten 25 g boter 2 tl Provençaalse kruiden 200 ml honingmosterd (potje) 1 teen knoflook1. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren... bekijk recept »

Oosterse andijviestamppot

1½ kg kruimige aardappelen 3 el olijfolie 250 g sjalotten (gehalveerd) 1 el massalapoeder 150 ml melk 1 zak gesneden andijvie (400 g) 1 bakje koriander ((15 g), grof gesneden) 1 zakje Katjang pedis (pittige pind... bekijk recept »

Taco met andijvie en gehakt

200 g andijvie 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje rundergehakt (extra mager, ca. 450 g) 1 zakje peen julienne (150 g) 1 zakje taco seasoningmix (35 g) 1 pak tacoschelpen (taco shells, 125 g) ½ zakje gemalen be... bekijk recept »

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie

1 pak Knorr wereldgerechten Zuid-Afrikaanse bobotie 2 el olie 2 uien 440 g rundergehakt 400 g gewassen andijvie 125 g crème fraîche 1 granny smith appel 1 stokbrood 300 ml koud water 1 ovenschaal1. Verwarm de oven voor tot 210 ˚... bekijk recept »

Penne met roomandijvie en knoflookkruim

300 g volkoren penne 2 struiken andijvie 1 ui 2 el olijfolie 125 ml crème fraîche 2 el verse tijmblaadjes 4 sneetjes oud bruinbrood 2 tenen knoflook1. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakkin... bekijk recept »

Quesadilla's met courgette en ham

2 courgettes 8 grote wraptortilla's 6 el olie 2 grote uien (fijngesneden) 2 tl chilipoeder 300 g geraspte belegen kaas 8 plakken ham 300 g andijvie (in dunne reepjes) 2 bakjes verse koriander ((15 g), grofgesneden) 2 ... bekijk recept »

Forel uit de oven met andijviestamppot

1 bos peen 4 tenen knoflook 3 el milde olijfolie 1 kg kruimige aardappel 1 citroen (schoongeboend) 395 g verse forel (schaal) 2 tl gedroogde dragon 500 g gesneden andijvie 50 g boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil d... bekijk recept »

Andijvie met ui en groenteschnitzel

1 kilo kruimige aardappels 2 kleine uien 4 eetlepels olijfolie 1 pak andijvie à la crème deelblokjes (diepvries 450 g) 1 zakje gemalen pittige kaas (150 g) 2 schaaltjes groenteschnitzel (a 2 stuks)1. Aardappels schillen, in s... bekijk recept »

Pagina 1 van 52