Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Gehaktballetjes met zoetzure saus

500 g gehakt (half-om-half) 50 g boter 1/2 pot zilveruitjes zoetzuur (a 340 g) 100 ml ketchup 2 el donkerbruine basterdsuiker 1 zak gesneden andijvie (400 g) 2 tenen knoflook (geperst) 2 bakken aardappelpuree (v... bekijk recept »

Winterwraps met kalkoen en andijvie

100 g chorizoworst ((of salami), in blokjes) 300 g kalkoenfilet (in reepjes) 1 grote ui (gesnipperd) 1 rode paprika (in blokjes) 1 eetlepel milde paprikapoeder 1 blik tomatenblokjes (400 g) 8 wraptortilla's 150 ... bekijk recept »

Salade van kleine calamares

3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie 4 keer een handvol gemengde sla (Treviso, krulsla, andijvie) 4 teentjes knoflook 125 ml olijfolie 250 g schoongemaakte kleine calamares 4 sjalotten 40 g tarwebloem 5 cl wijnazijn zout, zwarte peper van de molen... bekijk recept »

Andijviepasta met Italiaanse gehaktballetjes

3 tl Verstegen mix voor gehakt (bus 225 g) 1 ei 4 el paneermeel 2 el zwarte olijven zonder pit (pot 235 g) 2 tl gedroogde oregano 500 g gemengd gehakt 350 g spaghetti 2 el olijfolie 250 g fijngesneden andijvie 620 g pastasaus tradizional 3 ... bekijk recept »

Hollandse andijviestamppot met kaas

1 kilo aardappelen (kruimig, geschild en in stukken) 30 g boter 3 rode uien (gesnipperd) 1 zakje jus (met tuinkruiden (18 g)) 200 ml melk 1 zakje gesneden andijvie (400 g) 250 g jonge kaas (in blokjes)1. Kook de a... bekijk recept »

Roomandijvie met ham en mosterdpuree

1 1/2 kg grote iets kruimige aardappelen ((zak 3 kg), geschild) 25 g boter 1 ui (gesnipperd) 2 x 400 g andijvie (in brede repen) 1 flesje kookroom (light (250 ml)) 1 pak hamreepjes (200 g) 1 1/2 el grove mosterd&n... bekijk recept »

Onderwaterschotel

1  citroen 400 g kabelh 1  rode ui 2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 450 g krieltjes (voorgekookt) 1 el tomate 400 g gezeefde tomaten 2 kroppen andijvie 100 g geraspte kaas 1 bosje bladpe... bekijk recept »

Andijvietaart met rookworst

Deeg:250 gr bloem 150 gr koude boter in blokjes + om in te vettenSnufje zout 1 eierdooier 2 eetl paneermeelMeng de bloem, boter en een snufje zout met een mixer met deeghaken door elkaar. Voeg de eierdooier toe en kneed daarna met je handen tot een s... bekijk recept »

10 minuten stamppot

270 g aardappelpuree voor stamppot (pak) 600 ml melk 1 el boter 300 g ham (pakje à 100 g) 400 g andijvie (zak) 150 g peen julienne (zakje) 2 el mosterd1. Maak de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk ... bekijk recept »

Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven

3 handsinaasappels 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 135 g andijvie 3 eetlepels olijven (kalamata (potje 300 g))1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in e... bekijk recept »

Pagina 4 van 52