Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Blanquette de veaux (kalfsvlees in romige saus)

1 winterpeen 1 ui 3 kruidnagels 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier 1 kg kalfslapjes 50 g boter 50 g bloem 1 el crème fraîche (beker a 125 ml) 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 1 tl citroensap 500 g champignons... bekijk recept »

Tagliatelle primavera

500 g tagliatelle (bak à 250 g) 1 courgette 15 g basilicum (bakje) 3 el olijfolie 375 g groentemix (diepvries, mix van asperges/haricot verts/peultjes/broccoli) 100 g Grana Padano 3 el pesto alla Genovese1. Kook de tagliate... bekijk recept »

Bistrosalade met kalkoenfilet

4 el olijfolie 850 g krielaardappeltjes 500 g kalkoenfilet 1 tl paprikapoeder zout en peper 300 g sperziebonen schoongemaakt 250 g peultjes 1 rode ui in halve ringen 2 citroenen 2 tl kappertjes 20 g kervelVerhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfo... bekijk recept »

Gebakken rijstnoedels met garnalen en vlees

1 pak Pad Thai noodles 3 bosuitjes 40 ongezouten pinda's 50 g peultjes (of sperziebonen) 2 eetlepels olie 150 g varkensreepjes 125 g roze garnalen 1/2 theelepel trassi (gedroogde garnalenpasta) 2 eieren (M) 125 g taugéNoodles uit pak weken volgens ge... bekijk recept »

Avocadograpefruitsalade

50 g peultjes 2 avocado's 1/2 citroen, geperst 2 rode grapefruits 1 eetlepel sesamzaad 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels appelstroop 1 theelepel mosterdBreng een pannetje water aan de kook, voeg zout toe en kook de peultjes circa 3 minuten tot ze beet... bekijk recept »

Salade met wortellinten en tonijn

1 winterpeen ((ca. 250 g), geschild) 100 g peultjes 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel rode-wijnazijn 2 theelepels mosterdzaad ½ theelepel gemalen pepermix 1 tonijnsteak ((150 g), op kamertemperatuur) ½ zak rucola&nbs... bekijk recept »

Scharrelkip met bospaddenstoelen, noten en mieriksworteljus

1500 g scharrelkippen 100 g gepelde walnoten 200 g paddenstoelenmelange 2 el olijfolie 5 sjalotten 2 tenen knoflook 1 el verse Italiaanse kruiden 4 bospeentjes 100 g koude boter 100 g peultjes 100 g sperziebonen 190 ml gevogelte... bekijk recept »

Aardappelsalade met mosterddressing

1 duopak krieltjes (à 700 g) 250 g peultjes 1 ui 1 doosje cherrytomaatjes (250 g) 200 g pittige oude kaas (stukje) 5 eetlepels vinaigrette met mosterd (fles à 500 ml) 1 zakje veldsla (75 g)1. Krieltjes met snufje ... bekijk recept »

Warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten

1 zak krieltjes 4 biefstukken 4 eetlepels olie 4 rode uien (in grove stukken) 1 bakje paddestoelenmelange (200 g) 200 g peultjes 3 eetlepels balsamicoazijn 2 zakjes slamelange (met waterkers (a 100 g)) 1 zakje hazelnote... bekijk recept »

Kalkoenfilet met groene groenten uit de braadzak

2 zakjes mix van broccoli, peultjes en groene asperge* ((koelvak, (250 g) 3 bosuitjes (in stukjes van 1 cm) 1 sinaasappel 2 eetlepels grove mosterd 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) 2 theelepels koriander (gemalen ketoem... bekijk recept »

Pagina 5 van 100