Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Mieschotel met garnalen

1 pak roerbakmie (300 g) 200 g peultjes 2 rode paprika's 1 bakje champignons (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 1 pak mix voor roerbakmie (60 g) 2 bakjes roze garnalen (a 125 g)1. Roerbakmie bereiden volgens gebruiksaa... bekijk recept »

Papillotte van Kaapse heekfilet

500 g Kaapse heekfilet in vier stukken 2 el olijfolie 100 g champignons in plakjes 2 bosuitjes in ringetjes 1 dl droge witte wijn 1 dl visbouillon 20 g vloeibare margarine 1 citroen 400 g peultjesVerwarm de oven voor op 160°C. Knip 4 vellenbakpapier... bekijk recept »

Jasmijnrijst met pittige gele viscurry

150 g jasmijnrijst 1 teen knoflook 2 cm verse gember 1 el (arachide)olie ½ pakje Thaise gele currypasta 200 ml kokosmelk 1 Shanghai paksoi 200 g peultjes 130 g kabeljauwfilets1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »

Soja-cashew-kipspiesjes met groene roerbak en rijst (advertorial)

300 g witte rijst 4 el arachideolie 600 g broccoliroosjes (zak a 300 g) 3 cm verse gember 200 g peultjes 6 el sojasaus 150 g cashewnoten 2 el bloem 1 ei 350 g kipfilethaasjes1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verp... bekijk recept »

Curry van varkenshaas met voorjaarsgroenten

2 eetlepels Thaise groene currypasta 3 eetlepels olie 2 varkenshaasjes (in dunne plakjes) 1 schaaltje minimaïskolfjes (125 g) 1 rode ui (in dunne partjes) 200 g peultjes (schoongemaakt) 200 ml kokosmelk ½ zakje ... bekijk recept »

Konijnenbout met worteljus

4 konijnenbouten 3 eetlepels boter 50 ml sinaasappelsap 1 eetlepel mosterd 200 ml wortelsap (fles a 750 ml) 1 theelepel gedroogde dragon 1 zakje peen julienne (a 150 g)1. Konijnenbout bestrooien met zout en peper. In hapjespan b... bekijk recept »

Warme salade uit de wok

1 stengel citroengras 100 ml visbouillon 35 ml lichte zoute sojasaus 35 ml rode wijnazijn 1 el honing 1 el gembersiroop 50 ml druivenpitolie 50 ml fruitige olijfolie 2 tl sesamolie 3 el sesamzaadjes 1... bekijk recept »

Gevulde rijstomelet

200 g peultjes 2 eieren 1 bosuitje (in ringetjes) 2 theelepels sesamolie 1 zakje voorgekookte langkorrel express rijst (250 g) 2 eetlepels olie 1 eetlepel chilisaus 3 eetlepels Japanse sojasaus (of ketjap manis)1. Peultje... bekijk recept »

Biefstuk-tomaatspiesen

1 zak worteltjes & peultjes (350 g) 1 pak aardappelpuree (met olijfolie, 450 g) 1 schaaltje biefstuk (a 2 stuks) 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) 2 eetlepels margarine (vloeibare) 1 schaaltje gesneden kastanjechampig... bekijk recept »

Gepocheerde scholfilet met kruidendressing

15 g basilicum 15 g munt 2 el wittewijnazijn 4 el olijfolie ½ teen knoflook 800 g aardappelpuree met boter (koelvers) 500 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 250 ml droge witte wijn 300 g scholfilet (diepvries, ontdo... bekijk recept »

Pagina 2 van 100