Chocoladetaartje

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand

4. In kom eieren en suiker schuimig kloppen. Bloem en snufje zout erdoor kloppen. Chocolade in stukjes breken en in pan doen. Boter in stukjes snijden en aan chocolade toevoegen. Pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-marie laten smelten. Pan uit kokend water nemen. Eiermengsel toevoegen en alles tot gladde massa roeren. Schaaltjes of vormpjes invetten en bestuiven met bloem. Chocolademengsel over schaaltjes verdelen. In midden van oven ca. 12 minuten bakken, zodat buitenkant stevig is, maar binnenste wel heet maar nog vloeibaar is. Bordjes op schaaltjes leggen, samen keren en taartjes uit schaaltjes laten glijden. Bestrooien met poedersuiker (en garneren met in reepjes gesneden gedroogde abrikozen). Direct serveren

Chocoladetaartje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje voor 2
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje met yoghurtijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidig chocoladetaartje
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje voor 2
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje met yoghurtijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidig chocoladetaartje
45 min Nagerecht
Bekijk recept