1000 recepten met kaas
Klein bosje bieslookolie om te bakken1 pak a 8 stuks flour tortillas300 gr geraspte Goudse kaas200 gr salami Bak de torilla mooi bruin aan de onderkant. Keer de tortilla met gebruik van een deksel en bak ook de andere kant mooi bruin. Maak de overige... bekijk recept »
40 gram boter - 40 gram bloem - 1 courgette - 3/4 liter bouillon - kruidenbuiltje voor runderbouillon - 120 gram Port SalutBrie of een andere zachte kaas - 1 dl slagroom - zout en peper - wat sprietjes bieslook - desgewenst 1 ui of 1 prei Smelt de bo... bekijk recept »
Intrektijd: minimaal 1 uur 500 gr rundergehakt 100 gr Danish Blue of Roquefort 2 eetlepels bieslookgesnipperd 2 theelepels sambal oelek 1 theelepel Worcestersaus 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel zout 1 theelepel mosterd Verwarm een oven voor op 2... bekijk recept »
500 gram aardappelenhandje vol rucola2-3 takjes basilicum2 zakjes walnoten300-400 gram geraspte kaas (Parrano)1 teentje knoflooksjalotjeolijfoliepeper en zout Sjalotje pellen, snipperen en verdelen over de bodem van de ingevette ovenschaal. In keuken... bekijk recept »
400 g warm al dente gekookt fetuccine pasta of bami pasta 450 g roosjes broccoli in zout geblanceerd 12 plakjes bacon of gerookte spek in blokjes en krokant uitgebakken en ontvet op keukenpapier 300 g ricotta kaas 250 ml slagroom 1 eigeklopt 1 t zout... bekijk recept »
200 g bloemzouteieren4 dl melkboter/margarine200 g tomaten100 g blauwe kaas, 50 g walnoten50 g geraspte kaas Verwarm de oven voor op 200 ?C. Klop een glad beslag van de bloem, het zout, de eieren en de melk. Bak hiervan 8 flensjes in de boter. Kruis ... bekijk recept »
1 kg andijvie300 gram oude kaasgeraspt5 eetl. kummel400 gram magere kwark1 uigesnipperdscheutje azijn1 eetl. boterpeper en zout Snij, was en blancheer de andijvie (ruim water koken, andijvie erin totdat het water weer kookt, dan meteen andijvie er we... bekijk recept »
200g bloem2 t bakpoeder1/4 t zout1 t droge mosterdpoeder100ml melk25ml gesmolten boter2 eieren iets opgeklopt200g geraspt belegen kaas -zeef droge ingredienten -voeg kaas, boter en eieren toe en meng goed -meng melk er goed door -laat eetlepels vol o... bekijk recept »
150 gr. extra belegengeraspte kaas 35 gr. tarwebloem Verhit de pan. Meng de geraspte kaas met de bloem. Verdeel het kaasmengsel snel en gelijkmatig over de bodem van de pan. De bodem moet helemaal bedekt zijn. Als de kaas goudgeel begint te kleuren (... bekijk recept »
1/2 literblik bamboeharten (coeur de palmier) 4 sneetjes wit casino brood 1 pakje Gervais kaas (ik gebruik meestal Mon Chouis makkelijker verkrijgbaar) 1 punt blauwe kaas (het liefst Roquefort of Gorgonzola) l teentje knoflook 1 theelepel gehakte bie... bekijk recept »