1000 recepten met kaas
DEEG ? 200 gr bloem ? 100 gr koude boter ? snufje zout ? 1 dl koud water VULLING ? 250 gr prei ? 250 gr broccoli ? 200 gr gekookte hamin dikke plakken ? 4 eieren ? 20 gr boter ? 4 dl room ? 100 gr geraspte kaas ? 1 theel zout Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
1 dikke snee (meergranen) vloerbrood 1/2 eetlepel koudgeperste olijfolie handje rucola 1 roma tomaatin plakjes 5 zwarte olijven zonder pit (op water)in plakjes 20 gram geschaafde Parmezaanse kaas versgemalen peper Besprenkel de snee brood met een hal... bekijk recept »
800 g panklare aardappels 150 g jongbelegen kaas geraspt 40 g boter 40 g bloem 400 ml melk 750 g zuurkooluitgelekt 12 plakken schouderham Oven voorverwarmen op 225 C. Aardappels in vieren snijden en in 10-12 min. gaarkoken. In kleine pan met dikk... bekijk recept »
375 g vastkokende aardappels 500 g verse spinazie 2 el olijfolie 1 ui peper zout nootmuskaat 1/2 tl Italiaanse kruiden 1 ei 2 el melk 100 g jong belegen kaas 50 g plakken belegen kaas 25 g pijnboompitten Snijd de geschilde aardappelen in pl... bekijk recept »
8 struikjes witlof 150 g Zaanlander pikant vers gemalen kaas (of andere pittige kaas) 4 el sundried tomato saus 8 plakjes bladerdeeg 4 tomaten 4 el balsamicodressing Oven voorverwarmen op 200 graden. Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 minuten ... bekijk recept »
Ingredienten: 2 sjalotten 1 struik bleekselderij 100 gram ongezouten cashewnoten 150 gram belegen Goudse kaas 3 eetl. zonnebloemolie 400 gram shoarmareepjes 1 eetl. kerriepoeder 2 eetl. blanke rozijnen 1.5 dl yoghurt 2 eetl. gehakte petersel... bekijk recept »
250 g fetakaas 1? eetlepel versgehakte peterselie 1 eetlepel versgehakte bieslook witte peper yoghurt 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes 1 limoen of citroen kleine tomaatjes De kaas eventueel goed spoelen (die wordt in zout water bewaard) en ... bekijk recept »
750 gr. aardappelen750gr. prei1,5 dl melk1 tl bouillonpoeder2 eieren100 gr. kwark100 gr. geraspte belegen kaas2 el boterpepernootmuskaat In steelpan melk verwarmen. Bouillonpoeder erdoor roeren. Boven kommetje 1 ei breken. Loskloppen met helft van me... bekijk recept »
VOOR VATROESJKAS: 450 g bloem 200 ml melk 3 eierdooiers 75 g gesmolten boter 60 g suiker 20 g bakkersgist of 1 zakje droge gist 1/2 t zout 1 geklopt ei vet voor de plaat poedersuiker VOOR VULLING: 300 g volledig uitgelekte kwark 3 eieren 30 g suiker ... bekijk recept »
350g spaghetti - zout - 1/4 t foeliepoeder - 500g schelvis of koolvis - 3 e olie - 3 uien zeer fijn - 1 teentje knoflook fijn - 200ml kippenbouillon - 1/4 t laurierbladpoeder - 2 e citroensap - 6 e peterseliezeer fijn - 150g jong belegen Goudse kaas ... bekijk recept »