1000 recepten met kaas
450 g broodmix wit (pak) 300 ml kraanwater 1 ei 32 rozijnen 3 el belegen kaas (geraspt) 3 el sesamzaad (bakje 100 g)1. Kneed de broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek. Verdeel het dee... bekijk recept »
2 grote aubergines (ca. 800 g) 1 groene paprika 1 rode paprika 60 g walnoten 75 g witte kaasblokjes 10 g verse peterselie 4 teentjes knoflook 5 el olijfolie 1 el citroensap 1 el rode-wijnazijn1. Grill voorverwarmen op hoogste s... bekijk recept »
1 zak panklare spinazie (300 g) 200 g witte kaasblokjes 1 zakje verse koriander (15 g) 1 mespunt cayennepeper 100 g boter 6 vellen filobladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1 ei (losgeklopt) 1 eetlepel sesamzaad 1 eet... bekijk recept »
4 vellen filodeeg (diepvries) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 schaaltjes paddenstoelen seizoensmelange ((a 150 g), in stukjes) 16 rode druiven (gehalveerd) ½ pakje witte kaasblokjes ((a 200 g),... bekijk recept »
5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 350 g groente (bijv. sperziebonen, doperwten, snijbonen) 3 eieren 100 ml halfvolle melk 100 ml geraspte kaas (bijv. jong belegen) ½ el mayonaise 1 tl mosterd 1 el kraanwater 300 g g... bekijk recept »
5 vellen filodeeg ((diepvries), ontdooid) 50 g jongbelegen kaas (geraspt) 3 plakken beenham 4 tasty tom tomaten (in stukjes) 1 eetlepel verse basilicum ((zakje a 15 g), blaadjes gescheurd) 1. Verwarm de oven voor op 180 ... bekijk recept »
2 el olijfolie 15 g boter 400 g bladspinazie (gewassen) 100 g pijnboompitten 5 eieren 300 g witte kaas 50 g Goudse kaas (of cheddar) 4 mespunten gedroogde oregano 1 citroen 12 vellen filodeeg (pak 10 vellen, diepvries... bekijk recept »
½ komkommer ½ limoen 100 g gebraden beenham (gesneden) 140 g smeerkaas (8 puntjes, la vache qui rit)1. Schil de komkommer en snijd het in kleine blokjes. Pers de limoen uit. Scheur de ham in stukjes. 2. Schep in de glaasjes ... bekijk recept »
500 g half-om-halfgehakt 2 uien (gesnipperd) 3 el olijfolie 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) 1 tl oregano 500 g spaghetti 75 g witte kaas 1 potje pesto alla genovese (90 g)1. In kom gehakt met vork losmaken. In droge k... bekijk recept »
1 rode ui 1 el jalapeñopeperreepjes (potje) 2 tomaten 150 g tortillachips (zak à 150 g) 125 ml crème fraîche light 100 g geraspte kaas 15 g koriander1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de rode ui in ringen en jalopeñopeperr... bekijk recept »