484 recepten met brie
500 g bloem 200 g boter 160 ml koud water 1 ei zout Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. ... bekijk recept »
1 kilo aardappels (kruimig) 2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) 1 duobakje magere spekreepjes (ca. 250 g) 3 tomaten 150 g brie 100 ml melk1. Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoke... bekijk recept »
2 schaaltjes aardappelpuree (a 550 g) 1 stuk roombrie (200 g) 2 schaaltjes zeewolffilet (a ca. 250 g) 4 eetlepels bloem 25 g boter 2 zakken stoomgroenten (bijv. broccoli, peultjes en asperges (panklaar, a 250 g))1. Oven ... bekijk recept »
4 croissants 4 el groene olijventapenade (potje 140 g) 4 blaadjes kropsla 4 plakken cervelaat (extra) ½ stukje roombrie (60 (puntje a 200 g) in plakjes)1. Snijd de croissants doormidden en besmeer de binnenkant met de olij... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 60 g walnoten (bakje) 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 2 el olijfolie 4 eieren 200 g volle Franse kwark (bak) 200 g roombrie 1 Granny Smith appel1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bleekseld... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 1 rode paprika 500 g gewassen spinazie 200 g brie 4 eieren 125 g crème fraîche 1 tl gedroogde oregano 100 g eikenbladslamelange 50 g zwarte olijven zonder pit 4... bekijk recept »
1 bak verse krieltjes geschild (500 g) 1 ui 1 groene paprika 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g) 250 g roombrie 3 eetlepels zonnebloemolie 1 bakje verse honing-mosterddressing (100 g)1. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in ... bekijk recept »
25 g boter 400 g gesneden prei 270 g bladerdeeg (1 rol, koelvers) 3 eieren 125 g crème fraîche ¼ tl nootmuskaat 200 g truffelbrie (AH Feestfavoriet) 2 tl olijfolie met truffelaroma 12 semi-gedroogde tomaten 40 g water... bekijk recept »
1.2 kg grote aardappelen (iets kruimig) 1 spitskool 2 puntpaprika's 50 g boter 200 g roombrie (op kamertemperatuur) 4 el zonnebloemolie 4 el paneermeel1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in w... bekijk recept »
300 g brie (zonder de korst) 300 g fourme d’Ambert (zonder de korst) 250 g gemengde droge vruchten (studentenhaver zonder rozijnen) 400 g gezouten boter 300 g vacherin mont d’or (zonder de korst)1. Verdeel de boter in 3 gelijke porties en laat deze z... bekijk recept »