221 recepten met speklapjes
Varken: Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste spek soort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar. Krokant uitgebakken geeft het zwoerd een extra lekkere smaak aan het vlees.1 kg.magere speklappen 2 of 3 eetl. olie tomaten ketchup. water voor marinade 4 eetl.ketjap manis 3 teentjes knoflook 2 eetl.bruine suiker 3 eetl. honing 1 eetl azijn 2 eetl.sherry 2 theel.ketoembar 1 theel.djinten 1 theel.koenjit paar druppels tabas... bekijk recept »
Speklappen kan zelf uitzoeken hoeveel ligt aan de aantal personen naar eigen smaak knoflook flinke scheut ketjap manis flinke scheut azijn naar eigen smaak suiker Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Bereidingswijze Snijd de spek in blokjes en bak deze in e... bekijk recept »
500 gr. speklappen 6 teentjes knoflook grof gemalen zw peper 2 tot 4 eetlepels vissaus kopje water Voorbereiding Snijd het vlees in blokjes wrijf de knoflook fijn Bereidingswijze Knoflook en vermalen peper mengen met het vlees even laten staan (10 m... bekijk recept »
4 speklappen 2 e olie2 e tomatenketchup VOOR MARINADE: 2 e ketjap manis 1 teentje knoflookfijn 2 t bruine basterdsuiker 2 t citroensap een paar druppels tobasco of sambal 1 e droge sherry 1/2 t zout 1. Meng ingrediënten voor marinade goed en ... bekijk recept »
350 gr magere speklapjes in kleinere stukken gesneden / 2 teentjes uitgeperste knoflook / 1 el sambal oelek / sojasaus / 1 tl gemberpoeder / zout / arachide olie om te bakken . Hulpmiddelen Voor de saus:// 1 el azijn of naturel sladressing / 2 el su... bekijk recept »
- 1 kg speklapjes - 1 el plantaardige olie - 2 teentjes knoflookgeperst - 1 rode uigesnipperd - 1 el bruine suiker - 1/4 kopje limoensap - 1/4 kopje ananassap - 2 el oestersaus - 1/3 kopje ketchup - 2 el zoete chilisaus - 2 el ketjap - 1 el witte-wij... bekijk recept »
500 g biologische aardappelen 300 g biologische winterwortel 2 biologische uien 40 g biologische boter 1/2 dl medium dry sherry 1,5 dl vleesfond of bouillon 1 eetlepel mosterd zoutversgemalen zwarte peper 4 biologische magere speklapjes Schil de aard... bekijk recept »
1 1/2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 150 g sjalottengepeld 400 g gemarineerde speklappen 25 g boter 1 uiin partjes 1 teentje knoflookgepeld 600 g bosworteltjesgeschrapt 3 gemberbolletjesfijngehakt 4 el gembernat uit het potje gemberbolletjes 1 ... bekijk recept »
VOOR HET VLEES: 1 dl ketjap asin1 el gemalen koriander1 teentje knoflook (geperst)1/2 ui (fijngesneden)1/4 tl peper750 gr magere speklapjesVOOR DE SAUS: 2,5 dl tomatenketchup2 el ketjap asin1 gemberbolletje (fijngesneden)2 teentjes knoflook (geperst)... bekijk recept »
4 speklapjes boter 1 groot blik kapucijners of velderwten (800 gr.) 1 flinke ui gesnipperd. 4 eetl. kookroom of roomculinair 1 eetl. mosterd zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak de speklappen op middelhoog vuur in ca. 10 min. per kant bru... bekijk recept »