1000 recepten met zalm
Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.1 pak Fusilli tricolore pasta (bijv. Honig) 1 potje cocktailsaus (bijv. de vos-lemmens) ca. 1 dl. olijfolie extra virgine 1 volle eetlepel fijngehakte dille ca. 2 el. kappertjes ong. 10 kleine zoetzure augurkjesin kleine plakjes gesneden wat chili-ol... bekijk recept »
4 vastkokende aardappels 200 gr. sperziebonen 4 eieren 4 tomaten 2 uien 500 gr. zalmfilet 8 eetl. olijfolie+ voor het bestrijken zeezout en peper 2 zakken jonge bladsla 4 eetl. rode wijnazijn Schep de aardappel en de groenten door de bladsla. Verwarm... bekijk recept »
4 sneetjes verse zalm 250g extra fijne boontjes 1 rijpe avocado 1/2 krulsla 6 soeplepels olijfolie 2 soeplepels citroensap 1 soeplepel roze peperbolletjes wat dille peper en zout Kook de boontjes gaar in ruim water en spoel ze daarna in ijskoud water... bekijk recept »
2 lente uitjes300 gr. visfilet (naar keuze doch geen vette vis)2 d.l. witte wijn150 gr. gerookte zalm8 d.l. vis of court-bouillon40 gr. boter40 gr. bloem1,5 d.l. zure room2 e/l/ fijn gehakte dillezout en peper. De vis met de tomaaten lenteui een 5 ta... bekijk recept »
7OO ml water 2 blokjes kippenbouillon 125 ml Creme Fraiche 1 pak diepvriestuinerwtjes (450 g) 100 g gerookte zalmsnippers Gesnipperde bieslook Kruidenmix a la Louise OF wat extra zout en versgemalen peper. Haal de erwtjes van het vuur af als ze gaar ... bekijk recept »
1 prei 250 gram 250 g champignons 200 gram 200 g gerookte zalm 1 zakje Knorr ovenpasta met ham en kaas 1 bekertje creme fraiche 250 gram pasta 100 gram geraspte kaas 1 bosje bieslook 1. Verwarm de oven voor op 220?C. Was de prei en snijd hem i... bekijk recept »
Voorgerecht voor 4 personen bereidingstijd: 20 tot 35 minuten 315 kcal / 1321 kj p.p. 8 kleine dunne plakjes gerookte zalm 75 g bloem zout en peper 1 ei 21/2 dl melk 3 eetlepels fijngeknipte bieslook 40 g boter 2 eetlepels zure room 8 blaadjes sla 1/... bekijk recept »
Azijn4 scharreleieren1 eiwitlosgeklopt paneermeel3 stronkjes witlof1 dl gevogeltefond1 dl slagroom2 el truffeljus of 1 el truffeltapenade? 2 el olijfoliezoutpeper2 el fijngesneden peterseliemaiskiemolie240 g gerookte zalm in heel dunne plakkeneventue... bekijk recept »
1 wit of bruin casinobrood 5 tomaten 250 g ricotta of kwark 125 g zure room 3 bosuitjes in ringetjes 300 g gerookte zalm in blokjes 15 g fijngehakte kervel of peterselie zout versgemalen witte peper Snijd rondom de korstjes van het brood en snijd he... bekijk recept »
1/2 stengel bleekselderij 2 tomaten 2 slablaadjes 25 gr boter of margarine 4 hamburgers 2 (harde) sesambolletjes 100 gr sandwichspread 1 eetlepel currygewurzsaus 1 takje peterselie Voorbereiding Bleekselderij schoonmakenwassen in in dunne plakjes sni... bekijk recept »