1000 recepten met zalm
Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.2 aubergines 1 teentje knoflook 100 g zwarte pitloze olijven 0.5 bosje peterselie 1 citroen Aubergine “kaviaar”Verwarm de oven voor op 200 ºC. (Gebruik je een combi-stoomoven dan dient de vochttoevoer 30 procent te zijn). P... bekijk recept »
1 pistolet afbak 2 el roomkaas peper vier seizoenen 1 el kappertjes 3 plakken zalm gemarineerdSnijd de pistolet in de lengte door en besmeer de onderkant met roomkaas. Beleg achtereenvolgens met peper, kappertjes en zalm. Dek af met de bovenkant e... bekijk recept »
4 zalmfilets a 100 tot 125 gr 3 beschuiten 4 eetl amandelen Paar takjes verse peterselie 3 eetl honing 1 eetl mosterd 1 eetl gesmolten boter Peper en zout Paar schijfjes citroen 300 gr verse spinazie 1 eetl olijflieVerwarm de oven op 200 graden. Hak ... bekijk recept »
2 eetl olijfolie250 gr ricotta 150 gr gerookte zalmsnippers1 grote courgette1 ei 100 gr geraspte kaasPeper en zout 6 – 8 velletjes deeg voor hartige taart1 eetl paneermeel Boter om in te vettenVerwarm de oven op 200 graden. Was de courgette en snijd ... bekijk recept »
2 el olijolie 800 g witlof in brede repen 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 6 zongedroogde tomaten in stukjes 500 g zalmfilet 1 zakje geraspte jongbelegen kaas (175 g) 2 sinaasappelsVerwarm de oven voor tot 200 C. Verhit in een koekpan de olijfolie. ... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 250 g champignons 1 broccoli 1 el rode pesto 200 ml kookroom 100 g geraspte oude kaas Romige champignonsPel en snipper de ui.Pel en snijd de knoflook fijn.Verhit ... bekijk recept »
90 g Noordzeegarnalen 1.5 el mayonaise 1 citroen 16 poffertjes 50 g gerookte zalmRoer in een kommetje garnalen en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met peper en citroensap. Verwarm de poffertjes in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 300 g verse spinazie 75 g Parmezaanse kaas 65 g pijnboompitten 60 ml olijfolie extra vierge 400 g zalmfilet Verwarm de oven voor op 200 ºC.Zalm met spinaziepesto uit de ovenPel en snijd de knoflook gr... bekijk recept »
2 el vloeibare margarine 400 g zoete aardappels geschild en in blokjes 300 g wijnzuurkool 2 groentebouillonblokjes 125 g slagroom 300 g zalmfilet 150 g tuinerwtjesVerhit de vloeibare margarine in een soeppan en bak de zoete aardappel 3 min. Schep de ... bekijk recept »
400 g penne 300 g zalmfilet 400 g prei fijngesneden 2 tomaten ontzaad en in blokjes 200 ml creme fraiche 50 g Parmezaanse kaas geraspt 2 el dille fijngehaktSnijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwij... bekijk recept »