268 recepten met tong
Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.200 gr zalmfilet 200 gr tong of kabeljauwfilet 20 gr gepelde garnalen 400 ml visfumet 75 gr boter 75 gr bloem 1 dl witte wijn 400 ml room 125 gr champignons 150 gr gemalen kaas peper en zout extra kaas om te gratineren1. breng de visfumet aan de... bekijk recept »
2 rode paprika’s 1 ui 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie marjolein 350 g spaghetti of een andere lange pasta 400 g visfilets (tong of zeebaars)1. Halveer de paprika’s, haal er de zaadlijsten en zaadjes uit en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de ... bekijk recept »
Voor de gegrilde gamba's met gember: 6 grote rauwe gamba's1/2 komkommer en voor de marinade 1 el olie1 tl honing1 tl marc de gewurztraminer (eau de vie)1 tl geraspte gemberwortel1 tl Nam Pla (vissaus)mespuntje peper voor de gevulde druiven met leverm... bekijk recept »
750 gram zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gram garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zou... bekijk recept »
750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zout V... bekijk recept »
750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zout V... bekijk recept »
750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zout V... bekijk recept »
Ingredienten: 750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte... bekijk recept »
750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zout Vo... bekijk recept »
Ingredienten: 1 kg visfilet ( tarbottongzeewolf of zeeduivel ) 200 gr mosselen200 gr gamba's gepeld1 ui2 st. bleekselderij stengels2 st. prei3 tomaten3 teentjes knoflookschil van 1 sinaasappel2 venkelknollen1 mespuntje saffraan1 lit. witte tafelwijn1... bekijk recept »