415 recepten met gamba
Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.8 gamba's 250 gr. inktvisschoongemaaktein ringen 2 el. jalapeñopepers 200 gr. kabeljauwhaasje 1 teen knoflook 200 gr. mosselgekookte 4 el. olie 2 el. peterselieversegehakte 250 gr. rijst 2 tomaten 1 ui 4 dl. visbouillon Zout Kook de inktvis in ... bekijk recept »
20 ongepelde gamba's 4-6 gehakte teentjes knoflook stukje gemberwortel fijngehakt 3 el olijfolie?-1 spaans pepertje 1 el citroensap zeezout 2 el gehakte peterselie. Hulpmiddelen Woksnijplankmesje. Hulpmiddelen - Woksnijplankmesje. Bereidingswijze V... bekijk recept »
1 blik kokosmelk1 dl bouillon (bij voorkeur een kippenbouillon)8 verse gamba's(diepvries kan ook)1 stengel citroengras1 preistengel1 wortel1 stengel bleekselderij8 Champignons2 lente-uitjesenkele blaadjes koriander. 3-Bak dan de groenten kort in de w... bekijk recept »
2 kopjes rijst 1/2 kg zeeduivel in stukken 1:2 kg inktvis in ringen 1 kg mosselen 250 gr grote garnalen 4 gamba's 4 langoustine's 1 ui fijngesneden 2 teentjes knoflook fijngehakt 2 rijpe tomatenontveld en in stukjes plijfolie versgemalen peper en zou... bekijk recept »
Dieetoliehalve voet knoflook2 rode spaanse pepers2 (A.H.) zakjes verse koriander. 1 pak mexicaanse pannekoeken (6 of 8 stuks)/- 7 grote garnalen (gamba's) per pannekoek1 of 2 bosjes lente-uitjes. satestokjeskaas. 3 el olie in wok met garnalen, /- 1 m... bekijk recept »
Loempiavellen van de toko, grote garnalen {gamba,s} zongedroogde tomaatjes {niet op olie} ricotta kaas verse basilicumblaadjes peper uit de molen zout voor de garneringrucola,groene pesto aangemaakt met olijfolie Leg een loepiavel diagonaal,hierop le... bekijk recept »
500 gr mosselen6 gamba's100 gr inktvisringen ongepaneerd500 gr visfilet zoals tilapia en zeeduivel of kabeljauw20 gr boter6 el olijfolie8 teentjes knoflook2 ontveld tomaten in stukjes zonder zaadjes1 klein blikje tomatenpuree1 1/2 dl droge witte wijn... bekijk recept »
24 rauwe gamba's wel gepeld je kan het staartje laten zitten staat mooier / 4 teentjes knoflook in hele dunn plakjes gesneden / 2 uien in ringetjes gesneden / 4 el sherry / 1 el citroensap / zout en peper / 2 el fijn gehakte peterselie / 4 el olie / ... bekijk recept »
Gepelde Garnaleniets grotere garnalen gebruiken(Gamba?s) Vers gemalen zwarte peper uit de molen Papika poeder3-4 teentjes knoflookolijfolietheelepel sambal of vers gehakt rood spaans pepertje1 uitgeperste citroen. Olijolie in pan verhitten, goed warm... bekijk recept »
20 kleine gamba's (vers of uit de diepvries) 2 eetlepels grof zeezout 1/2 glas water Hulpmiddelen Koekepan met anti-aanbaklaag Hulpmiddelen - Koekepan met anti-aanbaklaag Voorbereiding De bevroren gamba's ontdooien Bereidingswijze Verhit een koekepa... bekijk recept »