415 recepten met gamba
Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.1 avocado2 el. limoensap2 tomaten4 el. pittige tacosaus24 gepelde gekookte gamba?sijsbergsla4 el. zure roomtaco-chips Schil en halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees klein en meng het met het limoensap. Snijd de tomaten in kleine... bekijk recept »
12 grote tijgergarnalen 8 nootjes van sint-jakobsschelpen dashi no moto (Japanse bouillon op basis van gedroogde tonijn) 8 shii-takes 1 aubergine +/- 200g Japanse rijstnoedels sojasaus (zoet) sesamzaadjes kombu (zeewiervers of gedroogd) instant pinda... bekijk recept »
8 grote gamba's1/2 komkommer. Voor de marinade: 1 el olie1 tl honing1 tl me kuei lou (chinese rozen eau de vie), 1 tl geraspte gemberwortel1 teentje knoflook (geperst)1 tl vissaus en een mespuntje peper. Ingrediënten voor marinade mengen en gamb... bekijk recept »
18 rauwe gamba's1 fijngehakte kleine ui2 fijngehakte teentjes knoflook2 eetlepels olie2 eetlepels citroensapmes punt gemberpoedermespunt chilipoederca. 6 satestokjes. Steek de gamba′s aan de sate stokjes en verhit de rest van de olie in een gro... bekijk recept »
300 gr. pijlinktvis 200 gr. mossel 200 gr. venusschelp 400 gr. gamba 2 stengels bleekselderij 3 wortels 1 ui 1 dl. wijn, witte 2 dl. water 1 el. peperkorrels 2 laurierbladeren 4 el. olijfolie 1 teentje knoflook 2 el. peterselie, verse, gehakte 25 gr.... bekijk recept »
1 eetlepel citroensap zout 1 kg gamba's (ontdaan van het darmkanaal) een halve theelepel geplette zwarte peperkorrels 1 theelepel komijnzaad 25 gram maismeel 2 eetlepels room 1 losgeklopt ei 2 eetlepels fijngehakte knoflook (in de vijzel fijngeplet) ... bekijk recept »
Kabeljauwfilet (of andere vis)evt. gamba'ssap van 1 limoen1/2 el zeezout2 el bloem2 el olijfolie1 ui in halve ringen2 tenen knoflook gehakt1 rode gele en groene paprika in halve ringen2 tomaten in ringen2 el tomatenpuree3 dl kokosmelkverse korianderv... bekijk recept »
Rauwe gamba's of scampi's - olijfolie - zout en peper - knoflook Bereidingswijze Pel de rauwe gamba's. Pers een aantal teentjes knoflook (naar smaak) en meng die door de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. (Tip: je kunt ook een fijngesneden... bekijk recept »
24 gamba's 1 1/2 dl olijfolie 6 groterijpe tomaten (liefst trostomaten) 3 sjalotten 1 1/2 dl witte wijn 1 blokje Kruiden Bouquet Provencal peterselie 1 1/2 koffielepel citroensap zout peper. Bereidingswijze Geef de gamba's een frisse douche ... bekijk recept »
8 gamba'shalve tl. zout1 teentje knoflook4 el. olijfoliehalve tl. oreganohalve tl. fijngehakte basilicum50 gram botersap van 1 citroeneen paar druppels worcestershiresauswitte peper3 el. fijngehakte groene kruiden Bereidingswijze De gamba's onder str... bekijk recept »