Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Een-mei Pizza

Voor het deeg: 450 gram bloem 22,5 gram gist 225 dl handwarm water 1 eetlepel honing 1 eetlepel (olijf)olie 7,5 gram zout Voor de saus: 1 ui 2 tenen knoflook olie om in te bakken tijm oregano paplepel sambal 1 blikje peltomaten paplepel app... bekijk recept »

Leverpastej

500 gr varkenslever 1 L water 1 eetl zout 500 gr bacon of ontbijtspek 4 ansjovisfilets 1 theel margarine of boter 1 eetl fijngehakte ui 1/2 theel zout 1 theel witte peper 3 eieren 1 eetl maizena 2 eetl koud water 2 koppen slagroom 150 gr bacon in pla... bekijk recept »

Zeevruchten Cocktail

1 blikje tonijn in olie 1 grapefruit 1 blikje rose zalm 0.2 dl cognac 100 gram garnalen zout en peper 16 mosselen paprikapoeder 1 blikje ansjovisfilets 4 blaadjes sla 70 gram gepelde walnoten 3 dl mayonaise Maak de mosselen schoon , leg ze in een gro... bekijk recept »

ITALIAANS GEVULD GEHAKTBROOD

- 1 kilo rundergehakt - 4 sjalotten - 3 teentjes knoflook - 1 bolletje mozzarella (ca. 150 gram) - 75 gram zongedroogde tomaten op olie - 80 gram zwarte olijven zonder pit - 80 gram groene olijven met piment - 2 ansjovisfilets of 1 theelepel ansjovis... bekijk recept »

Italiaanse Burger

400 g mager kalfsgehakt 3 el kappertjesuitgelektfijngesneden 1 teentje knoflookgeperst 3 el fijngesneden peterselie 2 tl gedroogde oregano 1 ansjovisfiletuitgelektfijngewreven zout peper 2-3 el olijfolie 8 kerstomaatjesgehalveerd 4 ciabattabroodjesdo... bekijk recept »

Plaatpizza Met Vis

1 pak wit broodmix (Koopmans)- 1 pakje met plakjes salami (+- 150 g)- 1 pakje met plakken gerookte zalm (200 g)- 1 pak tomatenpuree- 1 blikje tonijn op olie- 2 uien- 2 bollen mozzarella- 1/2 zakje geraspte kaas (175 g)- 2 blikjes ansjovisfilets- zout... bekijk recept »

OLIJFOLIE MAYONAISE

OLIJFOLIE MAYONAISE - 2 eierdooiers (op kamertemperatuur) - 1/4 theelepel zout - 2.5 - 3 dl. groene olijfolie (op kamertemperatuur) - 2 eetlepels citroensap (op kamertemperatuur) TONIJNMAYONAISE - 100 gram tonijn in olijfolieuitgelekt - 2 tot 3 ansjo... bekijk recept »

Spaanse Tapas-gehaktballetjes

? 500 g gehakt ? 1 eetlepel kappertjes ? 3 stuks ansjovisfilet (uit blikin stukjes) ? 4 eetlepels paneermeel ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1 ei ? 1/2 theelepel nootmuskaat ? snufje peper (versgemalen) ? bloem (om te bestuiven) ? 2 eetlepels olijfo... bekijk recept »

Elysa's Geheime Pastasaus

? 4 grote rijpe tomaten ? 2 tenen knoflook ? 3 sliertjes ansjovis ? 1 potje rode pestosaus ? 1 groot blik tomatenpurree ? foelie ? sambal oelek ? 300 gram mager rundergehakt ? 2 bossen peterselie ? 2 grote rode paprika?s ? 1 pakje spaghetti ? olijfol... bekijk recept »

Italie: Aardappel-tonijnmousse

Voor de mousse:500 g bloemige aardappelen2 el kappertjes100 g groene olijven (ontpit)150 g uitgelekte tonijn (naturelblik)2 ansjovisfilets2 el fijngehakte peterselie2 el olijfolie5-6 el warme melk1-2 el dragonazijnzoutversgemalen zwarte peperVoor de ... bekijk recept »

Pagina 98 van 100