1000 recepten met ansjovis
Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.12 zongedroogde tomaten gehalveerd12 grote groen olijven (zo vers mogelijk)400gr oude schapenkaas in blokjes24 kapperappeltjes12 verse ansjovisfilets1bos basilicum blaadjes geplukt1el venkelzaad1el witte(wijn-of balsamico azijn)ca 0,5L olijfolie Rein... bekijk recept »
2 eieren 8 ansjovisfilets op olie citroen- of limoensap peterselie 2 sneetjes witbrood 2 hamburgers boter zout peper Bak 2 spiegeleieren. Besprenkel 8 ansjovisfilets uit olie met citroen- of limoensap en haal ze door gehakte peterselie. Rooster 2 s... bekijk recept »
-800 g kabeljauwfilets -150 g worteltjes -2 el kruidenazijn -1 citroen (in partjes) -250 g venkelknol -1/2 l bechamelsaus -ansjovis uit blik -fijngehakte peterselie -droge witte wijn -leg de worteltjes op de bodem van een pan, de azijn, het water, pe... bekijk recept »
400 g rundergehakt 3 teentjes gehakte knoflook 1 eetlepel mosterd 1 blikje fijngehakt ansjovis3 eetlepels geraspte pittige kaas versgemalen peper 2 eetlepels boter In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. aan beide zijden... bekijk recept »
12 plakken (gekookte) Kalfsfricandeau - Blikje Tonijnop olie - 8 el. zure Room - 2 tl. Ansjovispasta - 2 el. Aceto balsamico - 4 el. Kappertjes - Peper - Zout. Meng de tonijn samen met de room, ansjovis en azijn en breng de tonijnsaus op smaak me... bekijk recept »
1 teen knoflook 1 flinke bos blad peterselie (gewassen) 4 verse ansjovis (schoongemaakt en afgeblanceerd ) 2 blaadjes salie 50 gr kappertjes 1 dl scheutje olijfolie zout peper citroensap Bereidingswijze - Mengalle ingredieenten in een blender en br... bekijk recept »
12 grote champignons 1 kleine rode ui 1 teentje knoflook 4 ansjovisfilets(blik) 1/2 dl melk 1 sneetje wit brood 2 eetlepels olijfolie 50 gr magere spekreepjes 1 ei (S) 2 theelepels gedroogde oregano peper en zout Verkruimel het brood en verhit de oli... bekijk recept »
4 grote trostomatenzout2 teentjes knoflook50 gr kalamata-olijven4 extra olijven4 eetlepelsmiddelfijn gesneden bladpeterselie30 gr ansjovis onder oliein stukjes1 eetlepel kappertjes op azijnuitgeknepen35 gr tonijn uit blikafgegoten en losgehaald2 thee... bekijk recept »
-500 g schelvisfilet -sap 1/2 citroen -500 g tomaten (in plakjes) -1/2 th lepel gehakte basilicum -1/2 th lepel oregano -zout en peper -4 ansjovisfilets -100 g geraspte kaas -2 el olijfolie -paprikapoeder -leg de visfilet in een ovenschaal en met de ... bekijk recept »
- 1 stokbrood - 200 gram zwarte ontpitte olijven - 70 gram tonijn in olie - 2 eetl kappertjes - 5 ansjovisfilets (blikje) - 1 citroen - 1 tomaat - 1 kleine ui - 2 dl olijfolie - zout en versgemalen peper Doe olijven, tonijn, ansjovis, kappertjes, ger... bekijk recept »