965 recepten met penne
Penne is een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het heeft een buisvormig uiterlijk, met een holle kern en schuin afgesneden uiteinden. Penne is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Penne is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder penne rigate (met ribbels) en penne lisce (glad). Penne is verkrijgbaar in verse en gedroogde vorm.250 gr kalfsgehakt 1 kleine gesnipperde ui 15 gr fijngesneden ansjovisfilets 25 gr gehalveerde zwarte olijven 25 gr gehalveerde groene olijven 1/2 theelepel + 1/2 eetlepel geraspte citroenschil Zout Peper 2 eetlepels olijfolie 1 kleine vleestomaat in... bekijk recept »
100 g magere gerookte spekblokjes 2 uien 1 wortel 1 stuk selderijknol 300 g gehakt, half-om-half 3 el tomatenpuree 1/8 l rode wijn 3 laurierblaadjes takjes tijm versgemalen zwarte peper versgemalen nootmuskaat 1 dl runderbouillon 4 el boter Snijd de ... bekijk recept »
2 stengels bleekselderij 200 gr worteltjes 500 gr rundergehakt 70 gr tomatenpuree 1 tl oregano 250 ml rode wijn (bijv Chianti) 250 ml groentebouillon (blokjes) 400 gr tomatenblokjes (blik) (of 500 gr pomedore tomaten) 2 uien 6 el olijfolie 500 gr spa... bekijk recept »
500 gr maiskipfilet 1 ui 250 gr verschillende paddestoelen (met papier schoonvegen, niet met water schoonmaken!) 25 gr boter of 2 el olijfolie 4 à 6 el pestosaus (potje) 2 dl room of creme fraiche 1 dl kippenbouillonLaat de kipfilet zo lang mogelijk ... bekijk recept »
250 gr Penne Rigate (pijpjes pasta) 1 doosje cherry tomaatjes 125 gram geitenkaas met honing in blokjes gesneden 200 gram grote rauwe tijgergarnalen Sap van 1 grote citroen 1 grote teen knoflook 6 eetlepels olijfolie 1 spaanse peper 300 gram verse bl... bekijk recept »
Klein blikje tomatenpureepakje gezeefde tomatenpakje spekblokjes2 uien2 teentjes knoflookItaliaanse kruiden (of Provencaalse)peperpaprikapoederpasta (bij voorkeur penne rigate of pipe rigatezeker geen schelpjes macaroni)olijfoliegeraspte kaas Kook de... bekijk recept »
Zeezout en zwarte peper uit de molen extra vierge olijfolie 1 fijngehakte ui 2 tenen knoflook in plakjes 1,5 kilo rijpe tomaten, of 3 blikken van 400 gr. gepelde tomaten in stukjes 2 gedroogde spaanse pepertjes, verkruimeld een flinke handvol basilcu... bekijk recept »
voor 4 personen: 400 gram pasta (penne of spiraaltjes) 1 ui 2 teentjes knoflook 1 courgette (of komkommer) 2 citroenen 3 eetlepels olijfolie wat versgemalen peper en wat zout 4 moten zalm (circa 150 gram per stuk) 2 eetlepels roerbakolie of zonnebloe... bekijk recept »
[color=blue:bdbcd70ceb] Dressing :[/color:bdbcd70ceb] 2 dl olijfolie - 3 el rode-wijnazijn - 1 1/2 el citroensap - 1 1/2 el gebakte verse basilicumblaadjes of 1-2 tl gedroogde - 1/2 tl peper. [color=blue:bdbcd70ceb]Salade :[/color:bdbcd70ceb] 1 el ol... bekijk recept »
voor 4 personen: 300 g pasta naar keuze (bijv. penne of farfalle) zout 500 g witte asperges 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 200 g gegrilde achterham 150 g verse roomkaas met tuinkruiden (bijv. Boursin) versgemalen peper, nootmuskaat 50 g ... bekijk recept »