1000 recepten met rijst
Rijst is een graansoort dat al duizenden jaren wordt gegeten. Het is een belangrijke voedselbron voor veel mensen over de hele wereld. Rijst is een goede bron van koolhydraten, die energie leveren voor het lichaam. Het bevat ook een kleine hoeveelheid eiwitten en vezels.250 g Wilde & Witte rijst 2 el sesamzaad 3 sjalotjes (fijngesnipperd) 2 tenen knoflook 400 g kipfilet (in blokjes) 500 g verse spinazie ? blik kokosmelk (netto 400 ml) 1. Kook de Wilde & Witte rijst gaar (in 8 min.). 2. Rooster het sesamzaad in ... bekijk recept »
300 g kipfilet 1 ui 1 groene paprika 3 stengels bleekselderij 1 dikke plak ham a 150 g 25 g boter 1 teen knoflook 250 g langkorrelrijst 1 blik tomaatblokjes 1 1/2 el cajunkruiden 3 bosuitjes Bak de kip rondom aan in boter. Voeg ui, paprika ... bekijk recept »
300 gr rijst1 ui2 knoflookteentjes2 rode spaanse pepertjes1 kleine chineese kool2 el olie500 gr rundergehakt1 thl paprikapoeder1/2 kippenboulliontablet2 el ketjap1/8 l zure room2 el koriander. Kook de rijst gaar. Snipper de uie en de knoflook, verwij... bekijk recept »
Een half zakje wilde rijst4 ons kipfilet (mag ook kalkoenfilet zijn) olijfolie1 courgette1 aubergine1 prei1 ui3 teentjes knoflook1 pot chili sin carne van het merk Vetara (f 5.95)van de reformwinkel. Verhit de olijfolie en braad de filet snel aan. Vo... bekijk recept »
200 gr gesnipperde ui 200 gr gesneden groene paprika 100 gr boter 500 gr gekookte rijst 4 gesnipperde groene chili's of griekse pepers 1/4 liter zure room 200 gr geraspte pittige kaas 250 gr zachte witte kaas Fruit de uien en paprika in de boter tot ... bekijk recept »
Witte rijst (naar keuze) - 1 ons gepelde amandelen - 1/2 ons blanke rozijnen Hulpmiddelen Kookpan Hulpmiddelen - Kookpan Voorbereiding Wel de rozijnen gedurende 1 uur in warm water Bereidingswijze Kook de rijst volgens de aanwijzingen (ik kook de ri... bekijk recept »
1 kleine ui fijngehakt1 teen knoflook fijngehakt250 g langkorrelige rijst1 tl vers tijmblad125 g creamed coconut blok geraspt450 ml groentebouillon400 g kidneybonen blik1 Madame Jeanette-peperzout en versgemalen zwarte peper Schep de tijm, kokos, gro... bekijk recept »
3 klein huisies knoffelgepers - 1 brandrissie - 3 eetlepels olyfolie - 1? koppie langkorrelrys - 1 teelepel sout - 1 koppie groot gesoute grondbone - 1 bossie fyngesnyde sprietuienet groen gedeelte - 2 eetlepels vars suurlemoensap Bereidingswijze Pan... bekijk recept »
250 gr. wilde en witte rijst3 teentjes knoflook1 struikje broccoli (ca. 300 gr)200 gr sugar snaps of peultjes1 ui1/4 courgette1/2 winterwortel of twee zomerwortels400 gr kalkoenfiletkerriepoedersambal oelek (1 - 3 theelepelsnaar smaak)2 eetl. ketjap ... bekijk recept »
300 GRAM SILV0 AMERIKAANSE PARBOILED RIJST. (Deze rijst heeft dankzij een unieke voorbe- werking voor het koken een lichtbruine kleur.Tijdens het koken wordt de rijst mooi wit) 1 UI250 GR.PREI2 EL.OLIE300 GRAM GEHAKT4 EL.TOMATENPUREE2 TL.SILVO PREMIU... bekijk recept »