Recepten met rijst

1000 recepten met rijst

Rijst

Rijst Rijst is een graansoort dat al duizenden jaren wordt gegeten. Het is een belangrijke voedselbron voor veel mensen over de hele wereld. Rijst is een goede bron van koolhydraten, die energie leveren voor het lichaam. Het bevat ook een kleine hoeveelheid eiwitten en vezels.

Pittig Gekruid Vlees Met Rijst

500 g kipfilet zout en peper 1 kopje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 Spaanse peper 2 uien 1 wortel 1 stuk prei 1/2 l kippenbouillon 1 laurierblad 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 2 kopjes rijst 1 snufje cayennepeper 1 klein blikje (70 g) tomatenpuree... bekijk recept »

Rijst (het stomen van rijst)

500 gr rijst De rijst ontdoen van ongerechtigheden zoals vliesjes en steentjes, goed wassen, 2 á 3 maal De rijst opzetten met water zodat deze ± 2 cm onder staat Daarna de rijst koken tot er putjes in komen, dan de rijst afkoelen en in ... bekijk recept »

KOKEN VAN WITTE RIJST

150g witte rijst - zout Bereidingswijze 1. Was het rijst net zolang tot het water helder is. (rijst altijd wassen al zegt het op de pak dat het niet nodig is) 2. Kook de gewassen rijst in ruim kokend water met zout net niet gaar. 3. Giet de rijst af ... bekijk recept »

Rijst Met Dadels

1 pond langkorrelige rijst,afgepast en ongekookt + een halve liter water grof zeezout,gemalen 125 gram ongezouten boter 100 gram witte amandelen of pistachenoten (of ook erg lekkerpijnboompitten!) 225 gram verse dadels vergemalen witte peper fijngeha... bekijk recept »

Nasi Koening

5 kopjes rijst,1 tl.laos,4 salam blaadjes,1 tl.koenjit,1 serehwortel,3/4 pandan blaadjeswater zout en een stukje santen blok. Hulpmiddelen Panrijst stomerhoutenlepel/spatel Hulpmiddelen - Panrijst stomerhoutenlepel/spatel Voorbereiding Was de rijst ... bekijk recept »

Rijst Koken In De Magnetron

Rijstwater Voorbereiding Dit levert weliswaar geen tijdwinst opmaar wel een prachtige rulle en droge rijst. De bereidingstijd in de magnetron is afhankelijk van de hoeveelheid. Hoe meerhoe langer ook de bereidingstijd. Bereidingswijze Doe de rijst me... bekijk recept »

Zuid Afrikaanse Gele Rijst Met Rozijnen

250 g rijst, 1 kaneelstokje, 1 theelepel kurkuma, zout, 100 g rozijnenBereidingswijze Doe de rijst in een pan kokend watervoeg het kaneelstokjede kurkuma en wat zout toe en kook de rijst 10 tot 15 minuten. Schep de rozijnen door de rijst en kook alle... bekijk recept »

Gele Rijst Met Rozijnen

250 g rijst1 kaneelstokje1 tl kurkumazout100 g rozijnen. Bereidingswijze Doe de rijst in een pan kokend watervoeg het kaneelstokjede kurkuma en wat zout toe en kook de rijst 10-15 min. schep de rozijnen door de rijst en kook alles nog 5-10 min. tot d... bekijk recept »

Gele Rijst Met Rozijnen

250 g rijst 1 kaneelstokje 1 theelepel kurkuma zout 100 g rozijnen Bereidingswijze Doe de rijst in een pan kokend watervoeg het kaneelstokjede kurkuma en wat zout toe en kook de rijst 10 tot 15 minuten. Schep de rozijnen door de rijst en kook alles n... bekijk recept »

Drooggestoomde rijst

400 gr droogkokende rijst 1 tl zout Gebruik voor dit gerecht een echte stoompan of maak zelf een stoompan door een metalen vergiet of grote zeef in een hoge pan te hangen Was de rijst op een zeef tot het water, dat er af komt, helder is Kook de rijs... bekijk recept »

Pagina 17 van 100