1000 recepten met honing
voor 12 personen: 15 gram boter, gesmolten en afgekoeld 115 gram iets droog, fijn wit broodkruim 175 gram vaste honing, plus iets extra voor het opdienen 50 gram lichte basterdsuiker 4 eieren gesplitst 115 gram hazelnoten, gehakt en geroosterd, plus ... bekijk recept »
Bodem: 115 gram havermout 65 gram bloem 50 gram volkorenmeel 50 gram zonnepitten 25 gram sesamzaad 1.1/2 afgesteken eetlepel nootmuskaat 2 afgestreken theelepels kaneel 1/2 afgestreken theelepel zout 0,85 dl olie (geen olijfolie) 0,75 dl vloeibare ho... bekijk recept »
2 a 3 kg. Spare-ribs Halve liter Ketjap Benteng6 el honing6 el oestersaus3 el tomatenketchup1 tl sambal oelek 2 spaanse pepers of 6 pili pili pepertjes(gedroogd) Hulpmiddelen Grote kookpan barbeque Hulpmiddelen - Grote kookpan barbeque Voorbereiding... bekijk recept »
1 kilo bloem 1 theelepel zout 30 gram verse gist (opgelost in een glas lauw water) 2 glazen lauw water olie 300 gram honing 200 gram boter Hulpmiddelen Koekenpan of frituurpan Hulpmiddelen - Koekenpan of frituurpan Voorbereiding Alle ingredienten (... bekijk recept »
1 pak kleine loempiavelen van 12,5x12,5 cmontdooid 1 l olie om in te frituren 1 eiwitlosgeklopt 1 pot honing 4 el sesamzaad voor de vulling: 250 g blanke amandelen 75 g fijne tafelsuiker 1 tl kaneel 2 el oranjebloesemwater (Marokkaanse winkel) rasp v... bekijk recept »
1/2 pak loempiavellen 800 gr amandelspijs 1 tl kaneel 1/2- 1 dl oranjebloesemwater (turkse winkel) 1 eiwit 1 eierdooier zonnebloemolie om te frituren 1 grote pot bloemenhoning Bereidingswijze Laat de loempiavellen ontdooien en bewaar ze afgedekt. Kne... bekijk recept »
125 tot 150ml dragonazijn kloddertje mosterd 125 ml tot 300 ml walnootolie zout peper wat suiker tijm drupje worcestershire Bereidingswijze Eerst de azijn en de mosterd roerenkruiden en suiker en zout erin, Suiker oplossen en dan langzaam de olie t... bekijk recept »
1 zakje hazelnoten a 65 g4 el abrikozenjam21/2 el vloeibare honing3 el tijm8 el geraspte kokos3 tl bouillonpoeder3 tl chilipoederworcestershiresaus25 g boter1 lendestuk (contrefilet) a 1 kg4 el kerriesaus4 el calvados1/4 l slagroom. Voorbereiding Haz... bekijk recept »
300 g amandelspijs 0.5 theelepel kaneel 2 eetlepels oranjebloesemwater (tokoMarokkaanse winkel) 1 eidooier 5 vellen filodeeg frituurolie 0.5 pot vloeibare honing Hulpmiddelen Frituurpanzeef Hulpmiddelen - Frituurpanzeef Voorbereiding Laat het filode... bekijk recept »
150 gram suiker - 150 gram gepelde walnoten - 5 eidooiers - 100 gram acaciahoning - 4 dl ijskoude slagroom - wat honing voor het bedruipen - eventueel wat druiven als garnering Hulpmiddelen Met plasticfolie beklede cakevorm - bakpapier Hulpmiddelen ... bekijk recept »