1000 recepten met zwarte peper
Bij zwarte peper wordt de bes gefermenteerd (gedroogd). De schil krijgt hierdoor de karakteristieke kleur en textuur. De smaak van zwarte peper is heet en scherp met een frisse nasmaak.1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma of geelwortel) 2 theelepels zwarte peper (versgemalen) 4 tenen knoflook 1 rode peper 1 ui (gepeld) 1 kg kipdrumsticks olie om te frituren 2 eieren (losgeklopt) 4 eetlepels bloem... bekijk recept »
olijfolie 2 tenen knoflook (in dunne plakjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 limoen (uitgeperst) zeezout (en zwarte peper uit de molen) 3 rijpe avocado's 2 limoenen 8 maistortilla's 1 verse rode spaanse peper ... bekijk recept »
2 grote trostomaten (of 2 vleestomaten) 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum zout en versgemalen zwarte peper 2 bolletjes mozzarella (kaas a 125 g) 1 zak rucolasla (75 g) 1 schaaltje Galliaham (8 plakken) 1... bekijk recept »
2 el vloeibare margarine 1 ui fijngesneden 100 g suiker 2 kaneelstokjes 12 gedroogde pruimen zonder pit 200 ml zwarte bessensap 125 ml sherryazijn 1 rode kool fijngesneden zout en peperVerhit de vloeibare margarine in een ruime pan met dikke bodem, ... bekijk recept »
400 g spaghetti (pak a 500 g) 1 schaal kipfilet (blokjes (ca. 325 g)) 1 eetlepel olijfolie 1 beker room (geslagen (200 ml)) 1 pot geroosterde paprika ((465 g) uitgelekt) 1 teen knoflook 2 takjes verse basilicum ((... bekijk recept »
2 schaaltjes groene aspergetips (a 200 g) 5 el olijfolie extra vierge 1 teen knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 1 pak verse tagliatelle (pasta, 250 g, koelvers) ½ bakje munt ((a 1... bekijk recept »
5 cl room zwarte peper 4 eclairs (zie recept voor eclairs) 110 g gerookte Ardeense forelfilet 3 eetlepels verse kaas, bv. Philadelphia (voor de garnering) 2 eetlepels verse kaas, bv. Philadelphia 1 eiwit 1 potje foreleitjes enkele toefjes dille zwart... bekijk recept »
1 rode peper 150 g kabeljauwfilet (of tilapiafilet) 1 citroen 125 g roze garnalen 1 tl koenjit zout versgemalen zwarte peper 50 g kokos (gemalen) 1 el bruine basterdsuiker 2 el olie1. Satéstokjes ca. 15 minuten in bakje me... bekijk recept »
2 friszure appels (Elstar Cox) 1 dl appelsap 1 eetlepel suiker 1½ eetlepel Zaanse mosterd versgemalen zwarte peper zout 1 Fougasse de Champaign (afbakbrood) 2 eetlepels citroensap 1 dl olijfolie 75 g veldsla 200 g S... bekijk recept »
1½ kg kabochapompoen 1 jalapeñopeper 2 el zonnebloemolie 1 el kruidenmix al-andalus 300 g rundergehakt 400 g tomatenblokjes 800 g zwarte bonen 15 g koriander1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenka... bekijk recept »