Recepten met witte peper

1000 recepten met witte peper

Witte peper

Witte peper Witte peper is de geheel volgroeide en rijpe bes van de 'peperplant'. Deze bes wordt 5 tot 7 zeven dagen in stromend water geweekt. Daarna wordt de schil weggewassen zodat een blank peperbolletje te voorschijn komt. Afhankelijk van de kwaliteitsnorm worden de bessen nog een keer gewassen, zodat er nog maar 1 à 2 % donkere bolletjes in zitten. Witte peper is meer aromatisch dan zwarte peper, pikant met een zoete nasmaak.

Varkenshaasje met champignons

2 varkenshaasjes van 350 g 250 g bruine champignons 15 cl droge witte wijn 10 cl room 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 1 eetlepel gedroogde salie 1 ui 1 klontje boter 2 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwarm de olie en de boter ... bekijk recept »

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen

peper1. Meng in een slakom de witte bonen met de selder, de kerstomaten, de look, het citroensap en de olijfolie. Doe er peper op. 2. Doe de rucola erbij. Zet opzij. 3. Laat de grill voorverwarmen. 4. Hul de garnalen in olijfolie. 5. Laat ze 2 mi... bekijk recept »

Haantje met knoflookaardappelen

0.5 bol knoflook, overlangs gehalveerd 2 braadhaantjes (coquelets jaunes van St. Sever) 4 dl droge witte wijn 20 stukken kleine, vastkokende aardappelen (bv. Franceline) 1 eetlepel olijfolie 2 onbehandelde citroenen (bio) peper en zout 2 takjes rozem... bekijk recept »

Mosterdvisschotel

1 pak voorgekookte aardappelschijfjes (700 g) zout en peper 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 200 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 2 eetlepels Dijonmosterd (potje a 215 g) 100 ml witte wijn 1 zak gemengde sla ... bekijk recept »

Vitello tonnato

4 kalfsoesters op kamertemperatuur 2 el olijfolie 1 blikje tonijn in water uitgelekt 3 el mayonaise 2 ansjovisfilets in olie 3-4 el droge witte wijn 25 g rucola 1 el kappertjes peperBestrooi de kalfsoesters met zout en peper. Verhit in een koekenpan... bekijk recept »

Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)

800 g kalfslende (plat stuk) 3 teentjes knoflook 100 g mortadella 100 g pizzakaas 1 bol nootmuskaat 1 scheut olijfolie 100 g boter 2 takjes rozemarijn 1 glas witte wijn 250 ml runderbouillon Haal de k... bekijk recept »

Kalfsschnitzel met tagliatelle, artisjokkenhartjes & groene asperges

300 g tagliatelle 500 g groene asperges 200 ml crème fraîche 100 ml droge witte wijn 2 el olijfolie 300 g kalfsschnitzels in 8 stukjes zout en peper 1 blikje artisjokharten (185 g) uitgelekt en gehalveerd 2 el dille fijngehakt 2 el amandelschaafselK... bekijk recept »

Verse rodekoolstoof met pruimen en kaneel

2 el vloeibare margarine 1 ui fijngesneden 100 g suiker 2 kaneelstokjes 12 gedroogde pruimen zonder pit 200 ml zwarte bessensap 125 ml sherryazijn 1 rode kool fijngesneden zout en peperVerhit de vloeibare margarine in een ruime pan met dikke bodem, ... bekijk recept »

Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus

1 kg nieuwe aardappelen geschild 3 el vloeibare margarine 500 g scholfilet op kamertemperatuur 1 citroen 125 ml droge witte wijn 200 g zeekraal zout en peperVerwarm de oven voor tot 175 ºC Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water... bekijk recept »

Pita “terug naar school”

fleur de sel 1 teentje knoflook 200 g mager lamsvlees 1 magere yoghurt 1 eetlepel olijfolie 1 koffielepel paprika peper van de molen 4 pitabroodjes 200 g wittekolen1. Snij het vlees in kleine stukjes. Laat aanbraden in een pan met de paprika, het zou... bekijk recept »

Pagina 1 van 100