Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Zuid-Franse uienpizza met salami

300 g bloem 1 zakje gedroogde gist 4 eetlepels olijfolie 1½ kg zoete uien (gepeld) 2 teentjes knoflook (gekneusd) 1 laurierblaadje ½ zakje verse tijm (a 15 g) 12 ansjovisfilets 16 zwarte olijven zonder pit 1... bekijk recept »

Gevulde lamsboutplakken

3 takjes tijm 1 teentje knoflook 6 eetlepels olijfolie 1½ eetlepel limoensap 750 g lamsboutplakken à la minute 45 g pijnboompitten 300 g verse spinazie 3 bosuitjes 1 kleine venkelknol 7 g verse dille 2 blaadjes munt 2 eetle... bekijk recept »

Serranoham

7 takjes tijm 2 el zonnebloemolie 1 bakje notenmix met pistachenoten ongezouten ( (180 g)) Italiaanse tuinkruiden (molentje 16 g) 1 blik artisjokharten ((400 g), uitgelekt) 100 ml olijfolie extra vierge 1 teen knoflook ... bekijk recept »

Pastasalade met tomaat en tijm

500 g fusilli 500 g cherrytomaten (bakje à 250 g) 150 g mini-mozzarellabolletjes (zakje) 3 rode uien 4 el mayonaise 125 ml crème fraîche 4 el balsamicoazijn (witte) 1 teen knoflook 8 g tijm (bakje)1. Kook de pasta ... bekijk recept »

Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus

8 g verse tijm (zakje) 1 bosui 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc, zonder korst) 4 kipfilet 100 g Ardenner ham 25 g boter 170 ml gevogeltefond (pot à 380 ml) 1 el vloeibare honing 1 el Japanse sojasaus1. Ris d... bekijk recept »

Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven

1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 4 tomaten 1 pot gegrilde paprika's (à 465 g) 1 citroen 1 potje groene olijven zonder pit (240 g) 3 takjes tijm 600 g kabeljauwhaasjes 2 theelepels sambal oelek zout (ver... bekijk recept »

Bouillabaisse (vissoep)

2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 e... bekijk recept »

Bimi met spek en tijm

400 g bimi 150 g Zeeuws spek 3 takjes tijm 1 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. 2. Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes bimi met 1 plakje sp... bekijk recept »

Gevulde forel

75 g salami (in reepjes) 1 ui (gesnipperd) 1 el verse tijmblaadjes ( 6 takjes tijm) 4 sneetjes oud witbrood (zonder korst) 4 forellen 100 ml witte wijn 60 g boter (in 5 klontjes)1. Verhit een kleine koekenpan en b... bekijk recept »

Klassieke mosselen

2 kg mosselen 2 sjalotten 50 g boter 30 g peterselie 1 takje tijm 1 laurierblaadje 20 ml droge witte wijn 1 el wittewijnazijn1. Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten,... bekijk recept »

Pagina 6 van 100