1000 recepten met oregano
2 zakjes zoete puntpaprika (a 2 stuks) 5 el olijfolie 1 ui (in halve ringen) 1 aubergine (in blokjes) 1 tl gedroogde oregano 1 blikje tomatenpuree (70 g)1. Verwijder de groene steelaanzet van de puntpaprika's. Snijd voor... bekijk recept »
2 aubergines 1 citroen 4 el olijfolie 1 el gedroogde oregano (potje 10 g) 4 takjes platte peterselie1. Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.Verwijder de kroon van de aubergines en... bekijk recept »
2 perssinaasappels (waarvan 1 schoongeboend) ½ eetlepel citroensap 1 theelepel kaneelpoeder 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 theelepels gedroogde oregano chilipeper (molentje)1. Schil van schoongeboende sinaasappel rasp... bekijk recept »
200 g grote groene olijven met pit 1 rode peper ½ theelepel gemalen komijn (djinten) ½ theelepel paprikapoeder 1 theelepel gedroogde oregano 1½ dl olijfolie 2 teentjes knoflook (of 1 grote)1. Olijven laten uitlekk... bekijk recept »
400 g volkoren penne (pasta) 2 eetlepels olijfolie (eventueel uit potje zongedroogde tomaten) 1 schaaltje kalkoenborstfiletreepjes 150 g oesterzwammen (in reepjes) 1 ui (in ringen) 1 courgette (in halve plakjes) 1... bekijk recept »
1 aubergine 2 schalen paddestoelenmelange (a 200 g) 2 pakken pappardelle (pasta (a 250 g, koelvers)) 4 el olijfolie 2 el balsamicoazijn 1 el gedroogde oregano 50 g walnoten (grof gehakt) 50 g Pecorino Romano (kaas) (... bekijk recept »
1 rode paprika (in repen) 1 courgette (in dikke plakken) 2 uien (in parten) 2 el olijfolie 2 tl gedroogde oregano 2 schalen vegetarische hamburgers (a 2 stuks) 4 meergranen vloerkadetten1. Steek de barbecue aan. Schep ... bekijk recept »
500 g rauwe ongepelde garnaalstaarten 2 citroenen bio 0,5 bosje lente-uit 10 g peterselie 1 teentje verse knoflook 0,5 rood pepertje 10 g verse oregano 5 cl olijfolie extra vierge zout1. Rasp de zeste van 1 citroen en pers het sap eruit. Snijd de and... bekijk recept »
400 g sjalotten 20 g Italiaanse kruidenmix (bakje) 2 tenen knoflook 2 el wittewijnazijn 3 el olijfolie 2 courgettes 1 el witte wijnazijn1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de grotere sjalotten. Ris de blaadjes van de tijm en o... bekijk recept »
1 pot vleesfond (380 ml) 1 vleesbouillontablet 1 pak tortellini verdi (con ricotta e spinaci, 250 g) 1 takje oregano 2 takjes peterselie versgemalen peper 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas1. Vleesfond met 3/4 liter water aan de... bekijk recept »