1000 recepten met koriander
 De voornaamste productiegebieden vind je rondom de Middellandse Zee, waarbij de oogst uit Marokko de kroon spant. Die heeft een milde karakteristieke smaak door andere origines. Daarom komt die van ons uit...Marokko.4 kwartjes citroenen 6 eetlepels citroensap 0,5 bosje fijngehakte verse koriander 0,5 bosje fijngehakte peterselie 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 koffielepel komijn 8 eetlepels olijfolie 1 koffielepel paprikapoeder 0,5 koffielepel cayennepeper 20 ... bekijk recept »
1 blok tofu naturel (375 g AH Biologisch) 2 eieren (M) (AH Biologisch) 2 tenen knoflook (AH Biologisch) 1 zakje verse koriander (AH Biologisch) zout en peper 4 beschuiten (AH Biologisch) 1 dl olijfolie (AH Bi... bekijk recept »
6 abrikozen, ontpit en in blokjes gesneden 2 eetlepels arachideolie bieslook of jonge uitjes schil van onbespoten limoen 100 g fijngesneden tomaten 24 gepelde en gestoomde tijgergarnalen komkommer, geschild, ontpit en in blokjes gesneden 1 bosje kori... bekijk recept »
200 ml kokosmelk 800 ml kraanwater 125 g eiermie 1 bakje boemboe sajoer tjampoer 2 el olie 250 g Chinese roerbakmix 180 g pittige tofu roerbakreepjes 10 g verse koriander1. Breng in een pan kokosmelk aan de kook met water. Klop met een ... bekijk recept »
5 sjalotjes 5 teentjes knoflook 300 g kabeljauwfilet of schelvisfilet 2 rode pepers 2 eieren 5 takjes verse koriander 2 eetlepels Thaise vissaus1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotjes en knoflook pellen en in stuk aluminiumfoli... bekijk recept »
1 rode ui 1 el jalapeñopeperreepjes (potje) 2 tomaten 150 g tortillachips (zak à 150 g) 125 ml crème fraîche light 100 g geraspte kaas 15 g koriander1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de rode ui in ringen en jalopeñopeperr... bekijk recept »
1 kg gekruide couccous 1.5 l kippenbouillon 4 dorades 2 aubergines 1 courgette 2 knoflook 1 rode paprika 4 sjalotten 1 gele paprika 1 groene paprika 800 g kerstomaten 1 chilipeper 250 ml zure room 1 bosje koriander 1 citroen 8 eetlepels olijfolie zou... bekijk recept »
15 g verse koriander 2 el olijfolie 400 g zalmhaasjes 1 el Japanse sojasaus 1 tl limoenschil1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helf... bekijk recept »
1 bloemkool 1 zak aardappels (kruimig (450 g), geschild) 1 blik kokosmelk (400 ml) 1 citroen ½ eetlepel kerriepoeder 1 zak reuzegarnalen (500 g, diepvries) 1 doosje pappadums naturel (10 stuks) 2 eetlepels olie ... bekijk recept »
4 el olijfolie extra vierge 200 g couscous 4 kipfilets 3 tl kofta (kebabkruiden (potje)) 1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt) 15 g verse koriander (fijngehakt)1. Breng in een pannetje 200 ml water met 1 el olijfolie aan d... bekijk recept »