381 recepten met kardemom
 Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.
 Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.4 bananen 1 el gemalen kardemom 4 el sinaasappelmarmelade (of abrikozenjam) 2 eiwitten 4 el suiker1. Verwarm de ovengrill voor. Haal de schil van de bananen, halveer ze in de lengte en leg steeds twee helften met het snijvlak naar boven ... bekijk recept »
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 2 stevige appels (bijv. Elstar) 1 stevige handpeer 2 el citroensap 125 g gedroogde vijgen 3 el suiker 2 el custardpoeder (of 2 el maizena met 2 tl vanillesuiker) 2 tl kaneel 1 t... bekijk recept »
300 g amandelmeel 150 g honing 50 g pistachenoten 50 g gedroogde cranberry's 1 tl gemalen kaneel 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 tl gemalen kruidnagel 1 tl gemalen kardemom 1 tl gemalen nootmuskaat 1 tl bakpoeder ½ tl zeezout1. V... bekijk recept »
150 g witte chocolade (in stukjes) 50 g boter 3 eieren (gesplitst) 2 el sinaasappellikeur (slijter) 10 g maizena 50 g poedersuiker 2 sinaasappels (schoongeboend) 1 tl kardemom 1 tl kaneel 1 beker slagroom (2... bekijk recept »
600 g mirabellen 45 g havermoutvlokken 50 g boter op kamertemperatuur 100 g bruine kandijsuiker 1 mespunt kaneel 1 mespunt kardemom 1 rol zanddeeg1. Bekleed de bodem van 4 tot 6 taartvormpjes (afhankelijke van de grootte) met het deeg en zet ze ± 10 ... bekijk recept »
1 citroen 4 rijpe handperen (stevige) 50 g boter 75 g suiker ½ theelepel gemalen kardemom ½ theelepel gemberpoeder ½ zakje gepelde hazelnoten (a 75 g)1. Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekke... bekijk recept »
4 anijssterren 0,5 koffielepel gemalen kardemom 1 grote charentaismeloen 1 kaneelstokje 4 kardemompeulen of 100 g suiker 75 cl zoete witte wijn 6 g zwarte peper1. Plet de anijs lichtjes met een mes dat je plat houdt. Verwijder de kardemomzaden uit de... bekijk recept »
4 kleine stevige appels (bijv. elstar) 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 100 g amandelspijs (pakje 300 g) 1 ei 1 tl kardemompoeder 1 pakje bladerdeeg (vers (275 g, koelvers)) 2 el suiker1. Verwarm de oven voor op 180 °C. S... bekijk recept »
1 varkensrollade (500 g) 75 g boter 1 ui (gesnipperd) 3 goudreinetten (geschild) 2 appels (Granny Smith, geschild) 4 el rozijnen 3 kruidnagels 1 tl kardemompoeder 1 kaneelstokje (zakje 20 g) 6 el suiker 2 ... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 150 g garneeramandelen 220 g kristalsuiker 1 ei ½ tl kardemom1. Rasp de gele schil van de citroen. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg 1 eetlepel rasp, 60 g suiker, het ei en de kardemom toe en... bekijk recept »