381 recepten met kardemom
Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.1 kg kipfilet in stukjes1 kg tomaten in stukjes2 1/2 dl tomatenpassata50 g tomatenpuree1 el tandooripasta (Pataks)2 tl gemberpasta (tubekoelvak)2 teentjes knoflook geperst2 groen pepers zaad verwijderen fijngesneden1 el chilipoeder6 kruidnagels8 groe... bekijk recept »
1 ons lams- of rundergehakt 1 teen knoflook 1 sjalot (deel) pak gezeefde tomaten 1 ons aubergine of courgette 1/2 klein blikje kikkererwten uitgelekt 1/3 bouillonblokje mespunt cayennepeper 1/2 theelepel ketoembar theelepel kaneel eventueel... bekijk recept »
1 stengel prei1 kleine wortel3 sjalotten5 champignonsselderij1 teentje knoflook1 tl. gemberpoeder1/2 tl. kardemom2 el. arachide-olie1/2 l. kippebouillon (kan evt. van een blokje als je haast hebt)4 el. tomatenpureecitroensap (flesje)1 el. suikerzout/... bekijk recept »
400 gr. biefstuk. 3 sinaasappels. 100 gr. Jumbo-rozijnen. 2 teentjes knoflook. 50 gr. geschaafde amandelen. 1 el. sesamzaad. gemberwortel. peper. 2 el. honingkaneelpoedergemalen kardemom. 3 el. olijfolie. Snijd de biefstuk in reepjes. boen de sinaasa... bekijk recept »
500 gr Basmati of Patna rijst 350 gr ghee 175 gr sultanarozijnen 100 gr gedopte pistachenoten 100 gr geblancheerde amandelen 10 kruidnagelen 10 kardemompeulen 3 cm pijpkaneel 1 theelepel gemalen piment 1 theelepel saffraan30 minuten geweekt in 1 eet... bekijk recept »
350 ml volle rode wijn 1 pot wildfond 2 el olijfolie 50 g boter 250 g sjalotten 3 cm verse gemberwortel 2 el appelstroop 4 hertenbiefstukjes 2 el verse tijmblaadjes 1 tl gemalen kardemom Zoutpeper Laat de wijn met fond in een pan op hoogvuur tot eend... bekijk recept »
4 eetlepels gesnipperde geblancheerde amandelen - 1,5 dl drogewitte wijn - 12 eetlepels suiker - ? theelepel nootmuskaat - 4 kruidnagels - 1 kaneelstokje - ? theelepel gemalen kardemom - schil van ? sinaasappeljulliene gesneden en daarna fijngesnippe... bekijk recept »
6 sinaasappels 1 limoen 1 Spaanse rode peper 6 takjes citroenmelisse of munt bolletjes gember (op siroop) 1 stengel sereh (citroengras) 6 kardemon-peultjes of 1 theelepel kardemon-poeder 25 gr. boter 1 liter dubbeldrank sinaas-appel-perzik 2 eetlepe... bekijk recept »
Deeg 50 gram Boter 2 1/2 dl. Melk 25 gr. Gist 1 1/4 dl. Hutenkase Zout 1 theelepel Kardemom 3/4 dl. Suiker 9 dl. Tarwebloem 1 geklutst Ei. Vulling 200 gram amandelspijs 1 dl. melk 2 1/2 dl. slagroom poedersuiker Smelt de boter. Vermeng dit met de m... bekijk recept »
Voor het deeg: 25 gr. verse gist - 50 gr. boter - 2,5 dl melk - 1/2 dl suiker - 1 tl gemalen kardemom - 7 dl. tarwebloem Voor de vulling: 3 el zachte (room)boter - 3 el suiker - 1 tl kaneel Verwarm boter in een pan. Schenk de melk erbij zodra boter ... bekijk recept »