398 recepten met foelie
Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.Lasagnevellen (uit de koeling of een pak) 500 g zalmfilet 1 venkel (kan vervangen worden door 2 tl venkelpoeder) 250 ml visbouillon 25 g boter 4 el (cheddar)kaas Voor de bechamelsaus: 300 ml melk kleine uigrof gehakt 1 tl foelie verse peterselie 5 wi... bekijk recept »
500 gr. verse tuinkruiden (het liefste 6 soorten waaronder peterselie en selderij) 1 ui 2 worteltjes 1 el. olie foelie mespunt thijm 6 geplette peperkorrels 3 geplette jeneverbessen zout 1 liter water Was de tuinkruiden en snij de grove stengels een ... bekijk recept »
1 kalfstong1 kilo kalfpouleteventueel een kalfsschenkel. 1 winterwortel takje tijm snufje foelielaurierblaadje1-2 peperkorrels2-3 kruidnagels beetje azijn 5 eieren hardgekooktaugurkjestomatenpuree. Snijd het vlees in stukken en kook het samen met de ... bekijk recept »
200 g champignons of andere paddestoelen ui,1/2 liter bouillon . stukje foeliemespuntje tijm,stukje spaanse peper 40 gr. boter 45 gr. bloem ,citroensap scheutje melk of room,1 eierdooier 1 eetlepel fijn gehakte peterselie De uien bakken en dan de cha... bekijk recept »
500 gram champignons2 citroenen1 dl olijfolie250 gram sjalotten2 eetlepels tomatenpuree1 eetlepel tomatenkechtup5 druppels worchestersausenkele takjes peterselie1 blaadje laurierenkele peperkorrels2 kruidnagelseen snufje foeliezout. Bereidingswijze R... bekijk recept »
Voor ongeveer 6 dl 1 dikke plak ui 8 1 laurierblaadje 1 foelieblaadje 2 stengels peterselie 6 dl melk 40 g boter 40 g bloem zout en versgemalen zwarte of witte peper Ui ,laurierblaadje,foelie en peterselie in een koekenpan doen,de melk toevoege... bekijk recept »
1 eetlepel(s) rozemarijnblaadjes 1 eetlepel(s) lavendelbloemen 1 eetlepel(s) basilicumblaadjes 1/2 eetlepel(s) dragonblaadjes 1/2 theelepel(s) tijm 4 blaadjes citroenmelisse 2 eetlepel(s) citroensap 1/2 verbrokkelde kaneelstok 6 kruidnagelen 1 stukje... bekijk recept »
250 gm vers spek (zonder zwoerd) 150 ml vleesbouillon 750 gm varkensgehakt 1/2 liter varkensbloed 300 gm boekweitmeel 5 gm witte peper 5 gm kruidnagelen 5 gm nootmuskaat 5 gm foelie 1 zout 1 boter Materialen: Kookpan (7 liter) Spatel Broodvorm Literm... bekijk recept »
1 ossenstaart 2 l water Bloem 25 gr boter 50 gr magere ham 1 ui 2 wortelen Tijm Foelie Peper Zout 2 el sherry Snijd de ossenstaart in stukken van 5 cm Snijd de ham en de groenten in vrij kleine dobbelsteentjes Breng de stukken ossenstaart onder koud... bekijk recept »
3 eetlepels olie 1 1/2 kg ossenstaart, in stukken 2 eetlepels tomatenpuree 2 uien, in ringen 1 grote winterwortel, in stukken 10 zwarte peperkorrels 2 kruidnagels 2 laurierblaadjes Stukje foelie 2 takjes tijm 6 takjes selderij Peterselie Zout In gro... bekijk recept »