398 recepten met foelie
Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.400 gr. donkere en gele rozijnen (ander gedroogd fruit kan natuurlijk ook) 250 ml. hete thee 1 ei kaneelkruidnagelnootmuskaatallspice en foelie (samen 2 theel.)4 theel. marmelade 250 gr. kristalsuiker 300 gr. zelfrijzend bakmeel. Oven voorverwarmen t... bekijk recept »
Visb.v.kabeljauw of schelvis (geen platvis) in moten,gesneden uienbeetje witte wijnsaffraaanfoeliepeperzouteig. ook suiker (vind ik niet lekker) beschuiten in stukjes1/2 pond boter minstens. Boter in pan (niet bruin laten worden) in kluiten,vis erbij... bekijk recept »
2 1/2 el rozenknoppen (droog), 1 el lavendel (droog), 1 el paprika poeder (zoet), 2 tl tl komijnzaad, 1 theelepel venkelzaad, 1 1/2 tl koriander, 1 1/2 tl gember, 1 tl gemalen foelie, I tl geelwortel, 1 tl allspice, 1 tl zwarte peper, 1 tl nootmuskaa... bekijk recept »
1 eetlepel gemalen cardamom 1 eetlepel gemalen foelie 1 eetlepel gemalen gember 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel gemalen allspice (piment) 1 theelepel gemalen kaneel 2 theelepels gemberpoeder 2 eetlepels ge... bekijk recept »
Voor 425ml:900g fijngehakte paddestoelen-1/2theelepel foelie-1/4theelepel gemalen kruidnagel-een paar korrels jamaicapeper-2gehakte ansjovisfilets-300ml rode porto-zeezout en vers gemalen peper Hulpmiddelen Glazen afsluitbare fles. HulpmiddelenGlaze... bekijk recept »
Voor 1fles:1l azijn-stukje gehakte gemberwortel-stukje gehakte foelie-6kruidnagelen-1eetlepel mosterdzaad-5cm pijpkaneel-1eetlepel zwarte peperkorrels-6laurierblaadjes-1eetlepel zout Hulpmiddelen Glazen fles. HulpmiddelenGlazen fles. Voorbereiding K... bekijk recept »
1 kg kleine tarbot op de graat, paprika,piment,laurier,kummel,foelie, 300 g wortel, 1 appel, 1 eetlepel boter, 1 dl olie De tarbot door het kruidenmengsel halen en braden in verhitte olie; de boter toevoegen en licht bestrooien met zout. De wortelen ... bekijk recept »
600 gram gaar soepvlees (van kip of rund) voor de roux: 1 uigesnipperd 60 gram boter 60 gram bloem 1/2 liter bouillon peperzoutfoelienootmuskaattijm naar smaak voor het paneren: bloem losgeklopte eieren of eiwitten paneermeel of fijn verkruimelde bes... bekijk recept »
600 gram gaar soepvlees (van kip of rund) voor de roux: 1 uigesnipperd 60 gram boter 60 gram bloem 1/2 liter bouillon peperzoutfoelienootmuskaattijm naar smaak voor het paneren: bloem losgeklopte eieren of eiwitten paneermeel of fijn verkruimelde bes... bekijk recept »
1 kg.aardappelen 3 dl. koksroom 3 dl. melk 2 teentjes knoflook geperst zeezout peper foelie 30 gr. roomboter Beboter de schaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs in . Giet het melk mengsel er op . Wat boterstukjes er op verdelen . Ongeveer... bekijk recept »