398 recepten met foelie
Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.350 gr ongezouten boter 2 flinke eetl. zeer fijn gehakte sjalotjes 600 gr dikke zalmfiletzonder vel of graten 1/2 tl fijn zeezout 1/2 tl gemalen foelie macis 1 klein lookteentje flink wat peper van de molen sap van 1/2 citroen 1,5 el fijngeha... bekijk recept »
1 ui 250 g rundergehakt 1 beschuit 1 eetlepel olie 100 g dobbelsteentjes spek 1 teentje knoflook 2 tomaten- of kruidenbouillontabletten 2 tomaten 1 pot bruine bonen 1 blik gepelde tomaten 6 takjes peterselie klein zakje naturel chips of tortillachips... bekijk recept »
800 gram runderrollade100 gram boter1 ui400 gram champignons1/2 wortel1 blaadje laurier10 gebroken peperkorrels1 takje tijm2 blaadjes foelie20 gram bloem1 dl bouillon1 dl madera Smelt de boter in een ovenvaste schaal en sauteer hierin de rollade snel... bekijk recept »
Voor de gehaktballetjes heb je nodig: -500 gr. rundergehakt -2 of 3 plakken oude brood zonder korst -2 eieren -zout en peper -gemalen foelie -knoflookpoeder -bloem -50 gr. boter voor de saus: -2 uien -1 blikje tomatenpuree -paprikapoede -zout -olie ... bekijk recept »
300 gr. droogkokende rijst400 gr. kipfiletstukje ui,wortel en peterselie. mespunt tijmstukje foelie,peperkorrelszout1/2 dl. olijfolie,1/2 ui,fijn gesnipperd1 stengel bleekselderijgeschild en in stukken gesneden.1 rode paprika van zaadlijsten en zaadj... bekijk recept »
4 moten tarbot van 2 cm dikte1 dikke prei,1 winterwortelpeterselielaurierfoelietijmzout3 dl Rose d&primeAnjou(liefst de Rose de Cabernet) 100 gram zachte boter100 gram champignons30 gram bloem. Snijd de prei en de wortel in dunne schijfjes. Bedek hie... bekijk recept »
1 ui 1 bleekselderij 1 zure appel halve winterwortel 25 gram boter 1 eetlepel kerriepoeder halve theelepel gemalen foelie 30 gram bloem 5 deciliter kippebouillon 1 laurierblaadje naar smaak zout naar smaak cayennepeper 2,5 deciliter slagr... bekijk recept »
4 kippebouten of kalkoen- of kipfilets zout peper 1 mespunt gemalen foelie 1/2 theel. kerrie 2 eetl. bloem 2 eieren met 1 eetl. water olie of frituurvet paneermeel Was de kippebouten of de filets en dep die droog. Wrijf het vlees naar smaak i... bekijk recept »
400 gr kipfilet kerrie 1 rode paprika 1 prei 60 gr boter of margarine 1/2 theel tijm 1/2 theel foelie 100 gr tauge 300 gr fruit (vers en/of blik) 1 eetl rozijnen 1 eetl gember 15 gr bloem 1 eetl kerrie De kipfilet in stukken snijden en bestrooien met... bekijk recept »
4 stuks zonnevisfilet Olijfolie 2 teentjes knoflook 1 stuk peperrode 5 takjes tijm 20 stuks aspergeswitte 4 stuks foelie 50 gr. boter 150 gr. zeekraal 1 dl. visfond 250 gr. boterkoude Peper Zout BEREIDING 1. Dep de zonnevisfilets droog en leg ze... bekijk recept »