1000 recepten met dragon
Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.1 aardappelzetmeel 400 ml champagne 100 ml citroensap 100 gm couverture, bittere 1 snufje dragon, gedroogde 1 1/2 eieren 4 eierdooiers 1 fruit, vers 50 gm glucose 1 snufje lavendel 1 snufje munt, gedroogde 1 munt, verse 1 pistachenoot 100 ml pastis 1... bekijk recept »
600 gm kastanjechampignons 1 flinke ui 1 tot 2 teentjes knoflook 50 gm boter 150 gm mager rookspek in reepjes 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 tl gedroo; gde dragon 1 theelepel(s) fijngehakte verse of 1/2 theel. g; edroogde tijm 1/8 liter kipp... bekijk recept »
1 grote krop sla 1 ui 2 eetlepels olie 1 1/2 deciliter melk 4 theelepels dragon 1/2 deciliter witte wijn 1 kruidenbouillontab 4 takjes peterselie 2 bekertjes crème fraîche zout peper Sla wassen en lelijke bladeren verwijderen. Met een scherp mes de... bekijk recept »
3 dl droge witte wijn 4 plakken beenham à 100 g 1 sjalotje 1 blik asperges (nettogewicht ± 250 g)* 1 el boter of margarine 1/4 l slagroom 60 g bloem 1 tl dragon zout peper 1 takje peterselie * In plaats van een blik asperges kunt u ook 250 g verse ... bekijk recept »
Voor de basisbouillon 1 kg visafval 1 seldertakje 1 ui 1 sjalot Boter 1 dl witte wijn 3 peperbolletjes 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor de saus 1 ui 2 tomaten 2 rode paprika's Boter Peper Zout Voor het stomen 1 groene paprika 1 gel... bekijk recept »
1 lange dunne komkommer 1 kg aardappelen 2 tomaten 1 el sjalotsnippers Boter Peper Zout 1 tl gehakte dragon 2 rogvleugels van 400 gr. elk 2 dl kokend water 6 cl citroensap 1 dl room 100 gr boter 8 takjes peterselie, kervel of dragon Verdeel de komko... bekijk recept »
Voor de kruiden-boter 2 el gesnipperde sjalotjes 2 dl rode wijn Peper Zout 200 gr zachte boter 1 el gesnipperde dragon 1 el gehakte peterselie Voor de tournedos 250 gr oesterzwammen Boter Zout Peper uit de molen 1 el gesnipperde sjalotjes Gesnipperde... bekijk recept »
1,5 kg witte asperges 400 g zalm (vier stuks) 4 langoustines 12 of 16 stuks grote Noorse garnalen diverse schelpdieren, naar smaak en behoefte 3 el olijfolie Saus: 1,5 dl witte wijn 3 eierdooiers 150 g gesmolten boter 1 tl dragon zout/peper naar smaa... bekijk recept »
4 gekookte kreeften van ± 500 a 600 gr per stuk 25 g boter cayenne peper naar smaak 5 a 6 eetl witte wijn 1 el fijngehakte dragon, plus een paar takjes voor de garnering 3 dl kaassaus 4 a 5 el slagroom, halfstijf geklopt 4 el Parmezaanse kaas zout en... bekijk recept »
175 g risottorijst 125 g cantharellengrote exemplaren gehalveerd 125 g oesterzwammenin brede repen 50 g geschaafde parmezaanse kaas 1 sjalotgesnipperd 1 bosje rucolagrof gehakt 1 teentje knoflookgeperst 4 dl groentebouillon (van tablet) 1 dl ... bekijk recept »