Recepten met anijs

155 recepten met anijs

Anijs

Anijs Anijszaadjes hebben een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop. Afhankelijk van de herkomst varieert de bitterheid.

Dinantse koeken

250 gr honing375 gr bloem1/2 koffielepel kruidnagelpoeder2 koffielepels kaneel1 koffielepel anijs1/2 koffielepel gemberpoeder1/2 koffielepel saffraandecoratieve vormenBereiding: - Smelt de honing, meng de bloem en de kruiden krachtig onder de warme h... bekijk recept »

Oudjaarrecept OUDEJAARSWAFELS>

500 gram tarwebloem 250 gram margarine 4 eieren 500 gram riet of basterdsuiker iets kaneel 4 vanillestokjes iets zout anijs melk om te verdunnen totdat het een yoghurt dikte heeft. Bakken in ijzer. bekijk recept »

Warme Anijsmelk

165 ml Nutrilon plus, (150 ml water 5 schepjes) 2 blokjes anijs Hulpmiddelen Maatbeker Hulpmiddelen - Maatbeker Bereidingswijze Verwarm de opvolgmelk tot deze handwarm is (ca. 37?C} Doe de anijsblokjes in een tijnbeker( of flesje) Schenk de warme op... bekijk recept »

Losserse Aniesbeschutkes

Anijs brood Anijszaad Poedersuiker Boter Bereidingswijze Snij het brood in dunne plakjes. Dun besmeren met boter. Bestrooien met poedersuiker en anijszaad. Hard gebakken in de oven. Snij het brood in dunne plakjes. Dun besmeren met boter. Bestro... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Spekkedikken

500 gr tarwemeel500 gr roggemeel500 gr stroop500 gr gele of bruine basterdsuiker250 gr boter of margarine4 a 5 eieren? liter water15 gr anijs of kaneel of koekkruidenplakjes bacon of droge worst Gesmolten boter door het beslag roeren. Bakken in een n... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Spekkendikken

500 gram roggenmeel 750 gram tarwebloem 3 eieren 25 gr zout 250 gr Bruine suiker 125 gr stroop 30 gr anijs 1 liter water rookspek metworst Meng alle ingredienten behalve het spek en de worst met warm water tot een smeuig beslag Doe op een heet wafeli... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Taaitaai-noten

250 gr vloeibare honing 1 ei 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden 1 theelepel gemalen anijszaad Zout 250 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel Een ingevette bakplaat Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en ro... bekijk recept »

Nieuwjaars Rollekes

Voor ongeveer 85 stuks: -1/2 pond witte basterd suiker -1/2 pond bruine basterd suiker -1 pond bloem -1/2 liter water -1/2 liter melk -20 gram gemalen anijs -iets kaneel -2 eieren -125 gram boter -lampje op ijzer geeft aan wanneer rolletje klaar is, ... bekijk recept »

Roggebrood in de braadzak

500 g grofgemalen rogge 350 g roggemeel 120 g zuurdeeg 1 zakje droge gist (7 g) 1 liter lauw water 850 g roggemeel 1 eetlepel zout 1 1/2 theelepel rietsuikersiroop of honing 3/4 theelepel van elk: geplette anijs, venkelzaad; en korianderzaad 6 eetlep... bekijk recept »

Echte pepernoten (taaitaai noten)

250 gr vloeibare honing 1 ei 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden 1 theelepel gemalen anijszaad zout 250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd In een kom de honing, het ei, de speculaaskruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het de... bekijk recept »

Pagina 7 van 16