155 recepten met anijs
Anijszaadjes hebben een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop. Afhankelijk van de herkomst varieert de bitterheid.300 ml sinaasappelsap 300 ml yoghurtdrink 400 g bananen 8 g vanillesuiker 2 tl gemalen anijs 1 staafmixer of blender1. Pureer met de staafmixer of in de blender het sinaasappelsap en de yoghurtdrink met de banaan, de vanillesuiker en de anijs. 2... bekijk recept »
4 eetl gestampte muisjes 2 eetl suiker 500 gr aardbeien 500 gr kwarkVerwijder de kroontjes van de aarbeien, houd 8 aarbeien apart. Doe de aarbeien, gestampte muisjes kwark en suiker in de blender, tot deze helemaal glad is. Giet de aarbeien kwark i... bekijk recept »
2 rijpe bananen 125 g crème fraîche 100 g royale rozijnen uit chili 400 g cakemix 3 eieren 50 ml melk 180 ml zoete keukenolie 8 g bakpoeder 1 el gemalen anijszaad 2 el poedersuiker1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 2. Pel en prak de... bekijk recept »
250 g aardbeien (op kamertemperatuur) 4 eieren 3 el witte basterdsuiker 100 ml anijs- of sinaasappellikeur (slijter)1. Kroontjes van aardbeien verwijderen en aardbeien voorzichtig wassen en in vergiet laten uitlekken. Aardbeien halver... bekijk recept »
10 cl arachide-olie citroensap 10 g gelatine (2 g per blaadje) 8 blaadjes munt voor de afwerking 50 g poedersuiker 600 g volrijpe aardbeien in schijfjes 2 zaadjes steranijs 25 cl zoete witte wijn1. Snij de aardbeien in schijfjes. 2. Laat de gelatineb... bekijk recept »
10 g amandelpoeder 1 koffielepel anijs in korrels 8 cl armagnac 15 cl Beaume de Venise muskaatwijn 80 g gedroogde abrikozen 100 g gedroogde pruimen 100 g gedroogde vijgen 2 g gemberpoeder 4 g kaneel 1 kruidnagel 2 bladerdeeg 5 cl melk 50 g rozijnen 2... bekijk recept »
12 schijfjes citroenen de zachte kern van 4 venkelknollen, fijngesneden dilletakjes 5 eetlepels fruitige olijfolie 2 eetlepels groene anijszaadjes 3 roodbaarzen volledig schoongemaakt en ontschubd schil van 1 onbehandelde citroen, fijngehakt zout 80 ... bekijk recept »
50 g boter 50 g dikke verse room 2 eieren 80 g koude boter bladerdeeg 2 onbespoten citroenen 4 peren 75 g poedersuiker 2 steranijspitten 1 zakje vanillesuiker1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210° C). 2. Bereid de crème: giet de hele eieren, de gr... bekijk recept »
2 sinaasappels 7,5 dl zoete witte wijn 1 kruidnagel 2 tl kaneelpoeder 1 el gemalen anijszaad 3 el honing1. Boen de sinaasappels schoon onder stromend water en snijd ze in plakken. 2. Verwarm de wijn met de kruidnagel, het kaneelpoeder, de anijs ... bekijk recept »
4 verse eieren (M) 250 g suiker mespunt anijspoeder (of 1/2 verkruimeld anijsblokje) 100 g bloem ½ theelepel kaneel boter om in te vetten bloem om te bestuiven 1 citroen 4 eetlepels honing 1 kaneelstokje 1 dl witte ... bekijk recept »