Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Fazant Uit De Romertopf

1 fazanteen aantal repen ontbijtspekzoutpeper1 t knoflookpaar takjes verse tijm en rozemarijnolijfoliescheut witte wijnscheutje kippenbouillon Hulpmiddelen 1 grote romertopf Hulpmiddelen - 1 grote romertopf Voorbereiding Romertopf ca 15 min. in wate... bekijk recept »

Sarma Op Sloveense Manier

20 spitskoolbladeren (spitskool kan met wat zout in een zuurkoolton zelf zuur worden gemaakt) of kant en klaar bij een Turkse toko halen800 a 900 gram half om half gehakt100 gram ui2 teentjes knoflookpeterselie1 thl. kummel (karwijzaad)1 thl Marjolei... bekijk recept »

Schoudercarbonades, Gemarineerd En Gegrild

4 stevige schoudercarbonades 3 el mayonnaise 2 el mosterd 2 el honing 1 theelepel tijm 1,5 el citroensap Hulpmiddelen Platte (tupperwate) trommel om het vlees in te marineren. Grill Hulpmiddelen - Platte (tupperwate) trommel om het vlees in te marin... bekijk recept »

Mijn Appelmoes

1,5 kg Goudrenet appels 1 klein pakje puur appelsap (200 ml) schil van ? citroen 1 kaneelstokje en 1 tl kaneelpoeder 1 zakje vanille suiker evt. (bruine basterd) suiker Bereidingswijze Appelsap in pan gietenkaneelstokje en dun gesneden citroenschil t... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Met Bladerdeegdeksel

5 plakjes diepvriesbladerdeeg1 ui25 gr. boter1 appel (goudrenet)250 gr. gesneden casselerib500 gr. wijnzuurkoolhalf theelepeltje komijnzaadjes. versgemalen peperhalf liter zure room1 ei. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 5 min. neem... bekijk recept »

Parelhoenfilet Met Cognacroom

2 dubbele of 4 halve parelhoenfilet zoutpeper30 gram boter 1/4 dl cognac of port 100 ml koksroom 1 trosje witte [pitloze] druiven 2 vijgen Hulpmiddelen 1 bakpan Hulpmiddelen - 1 bakpan Voorbereiding Dep de parelhoenfilets droog en bestrooi met zout ... bekijk recept »

Varkensgebraad Op Zijn Beiers

-1 kg varkensgebraad -zoutpeper -olie om in te vetten -1 th lepel komijnzaadjes -1 th lepel fijngehakte marjolein -1 th lepel tijm -1 th lepel basilicum -5 dl bruin bier -1 kg uien ( gesnipperd) Voorbereiding verhit de oven op 180 C voordep het vlees... bekijk recept »

Hongaars Stoofvlees

4 eetlepels olijfolie 500 gram varkenslappen 200 gram magere speklapjes 2 grote uien 1 eetlepel paprikapoeder zout 3 eetlepels tomatenpuree 3 dl bouillon 1 laurierblad Bereidingswijze Snijd de varkenslappen en speklappen in dobbelstenen. Maak de uien... bekijk recept »

Bigos

- 1 kilo zuurkool - 400 gram vet varkensvlees (in blokjes) - 40 gram boter - 2 grote gesnipperde uien - 1 theelepel gestampte kardamonzaadjes - peper naar smaak - 2 laurierblaadjes - 1 teentje knoflook - 1 fijngesneden witte kool met 300 gram mager v... bekijk recept »

Falafel

300 gram kikkererwten - - 8 bosuitjes - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels bloem - 1 theelepel bakpoeder - 1/2 eetlepel komijn - 1 eetlepel korianderpoeder - 1 theelepel chilipoeder - 1/2 theelepel zout - 1/2 bosje peterselie - 1/2 bosje koria... bekijk recept »

Pagina 73 van 74