1000 recepten met wortel
Wortels zijn een soort wortelgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, wit, geel, paars en rood. Wortels smaken zoet en zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C en kalium.4 mignonnettes 4 varkensnetjes 3 stronkjes witloof 0.5 groene kolen (savooikool) 4 sneetjes spek (gerookt) 1 wortel 1 stengel bleekselderij 0.5 preiwitten 1 ui 1 paprika (rood) 60 g prinsessenboontjes 2 dl room peper zout nootmuskaat 30 g boter (bakb... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten zalm (uit de vriezer) 1 el olijfolie 2 gesnipperde sjalotjes 2 dl witte wijn 2 dl witte vermout 1 potje kippenbouillon 2 el verse of gedroogde bieslook het groen van 1 bosje lenteui 1 wortel, in dunne sliertjes geschaafd 1 be... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 moten zalm (uit de vriezer) 1 eetlepel olijfolie 2 sjalotjes, gesnipperd 2 dl witte wijn 2 dl witte vermout 1 potje kippenbouillon 2 eetlepels gedroogde of verse bieslook het groen van 1 bosje lente-ui 1 wortel, in dunne sliertjes ... bekijk recept »
25 g geplette tarwe een halve dl kokend water een halve ui 25 g wortel 25 ge champignons 100 g broodkruim 125 g tofu 1 el sojasaus 1 el ketchup 1 el bloemWeek de tarwe in het kokend water. Hak de ui, de wortel en de champignons fijn in de keukenmachi... bekijk recept »
per persoon: Voor 100 gram groentemix: wortel erwtjes tomaat komkommer maïs paprika sjalot ...aan te vullen naar eigen smaak Voor de dressing (10 gram): 3/4 olie 1/4 azijn ( kan ook vervangen worden door citroensap, limoensap of mosterd) peper en zo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr gamba's of tijgergarnalen, drooggedept 600 gr wortel, in luciferreepjes 1 eetlepel olijf-of wokolie 2 uien, gesneden 1 theelepel gemberpoeder 1,5 dl kruidenbouillon van een half tablet 1 eetlepel maïzena 2 a 3 eetlepels gember... bekijk recept »
250 g champignons 150 g wortel 50 g margarine 350 g niet-gekruid gehakt 1 zakje mix voor gehaktschotel 6 vellen filodeeg 0.5 tl kerriepoederVerwarm de oven voor op 190 °C (heteluchtoven 175 °C, gasovenstand 5). Snijd de champignons in plakjes en de w... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 gr wildstoofvlees 2 uien 1 wortel 3 takken witte selder tijm en laurier kruidnagel 1 fles rode wijn 100 gr boter 400 gr bospaddestoelen peper en zout 50 gr boter 1 teentje lookMaak de marinade door de wijn op smaak te brengen met... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 varkenspoten in twee gesneden, 4 el broodkruim, 1 el peterselie, 1 gehakt teentje look, 1/2 selder, tijm, laurier, 1 prei, 1 ui, 1 wortel, 2 sjalotten, 2 el gehakte peterselie, 2 el azijn, 2 el mosterd, 2 el water, 12 el olie, pepe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 grote haas of 2 wilde konijntjes 1 selder 1 wortel boter 2 l botermelk 1 kruidentuiltje 1 ui maiszetmeel 1 l roomLeg het schoongemaakte en versneden wild gedurende 2 á 3 dagen in een marinade van botermelk, vermengd met versneden u... bekijk recept »