404 recepten met tuinbonen
Jonge tuinbonen zijn het lekkerst en heel smaakvol, ouder zijn de tuinbonen melig en smakeloos. Te koop van juni tot september van de volle grond. Diepvries het hele jaar door. Druk de peulen open en “dop” de bonen, zoek ze uit en de ‘mini’s’ verwijderen, wassen en laten uitlekken. + lees meer8 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet)4 eetl. olijfolie350 g risottorijst250 g bospeen, in reepjes200 g sugarsnaps250 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)zout en versgemalen peper200 g feta, in blokjes2 eetl. gehakte peterselie of bieslook1.... bekijk recept »
750 g verse tuinbonen, gedopt75 g rucola1 rode ui, in ringen150 g mozzarella, in plakjes12 zwarte olijven, zonder pitvoor de dressing:2 teentjes knoflook, gehakt2 theel. Dijonmosterd2 eetl. balsamicoazijn6 eetl. olijfoliezout en versgemalen peper1. K... bekijk recept »
12 langoustines traarten 60 g geraspte gruyère 60 g geraspte parmezaan 12 jonge wortels met loof (mini) 30 g erwtjes peper en zout curry Solo vloeibaar voor de bakplaat 2 schoteltjes shiso 2 jonge preisstengels 2 wiite selder takken 0.5 venkel ... bekijk recept »
12 tongscharfilets 1/2 ossenstaart 3 uur gegaard in bouillon 1 sjalot fijngesneden 2 schorseneren geschild in blokjes 8 cantharellen 20 garnalen boter olijfolie peper en zout KORSTJE 100 g Oud Brugge kaas 90 g panko (japans paneermeel) COULIS VAN TUI... bekijk recept »
100 gr verse tuinbonen 100 ml slagroom 50 gr bloem 40 gr scamorza 1 grote courgette 1 ei solo, bakken & braden olijfolie peper&zout (pezo)1. Blancheer en pel de tuinbonen.2. Pureer ze en voeg het ei, de bloem en de slagroom toe, kruid met pezo.3. V... bekijk recept »
Venkelgroen1 ui50 g peultjes50 g doperwten (eventueel diepvries)50 g gedopte tuinbonen (eventueel diepvries)1 eetlepel olijfolie (extra vergine)200 g risottorijst (arborio)3/4 l kruidenbouillon1 glas droge witte wijn20 g boterversgeraspte parmezaanse... bekijk recept »
voor 4. Ingrediënten ; 20 gr boter 2 el olijfolie 4 dikke kalfsschenkels 100 gr ui, in dikke ringen 100 gr wortelen, in plakjes 50 gr prei, in ringen 4 teentjes knoflook 100 gr bleekselder, gesneden 1 pot kalfsfond, a 400 ml 100 ml witte wijn 1 citro... bekijk recept »
Voor 8 personen 2 middelgrote uien 1 prei 3 takjes verse peterselie 1 flinke tak verse rozemarijn 1 flinke tak verse tijm 1 flinke tak verse marjolein 3 el olijfolie 1 laurierblaadje 375 g pompoen, in kleine blokjes 250 g aardappelen, in blokjes ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 gr doperwtjes (200 gr ongedopt) 100 gr tuinbonen 100 gr prinsessenboontjes 100 gr courgette 100 gr prei 1 sjalot 100 gr wortel 2 teentjes knoflook 50 gr pasta 1 takje bonenkruid 1 takje tijm 8 takjes basilicum 1 eetlepel olijfoli... bekijk recept »
500 gram kipfilet1 ui2 teentjes knoflook125 gram sperziebonen1 envelopje saffraan1 liter hete kippenbouillon3 eetlepels olijflie300 gram risottorijst2 theelepels paprikapoeder20 cherrytomaatjes1 takje rozemarijnzout en peper100 gram diepvries tuinbon... bekijk recept »