404 recepten met tuinbonen
Jonge tuinbonen zijn het lekkerst en heel smaakvol, ouder zijn de tuinbonen melig en smakeloos. Te koop van juni tot september van de volle grond. Diepvries het hele jaar door. Druk de peulen open en “dop” de bonen, zoek ze uit en de ‘mini’s’ verwijderen, wassen en laten uitlekken. + lees meer12 lamskoteletten300 g risottorijst12 witte asperges200 g gedopt tuinbonen1 sjalot1 glas witte wijn1 l groentebouillon (of kippenbouillon. Kokendheet)100 g geraspte parmezaan50 g boterolijfoliepeperzout1. Blancheer de tuinbonen kort in gezouten water... bekijk recept »
200 g quinoa300 g krabvlees (van gekookte krabbenpoten)1 bosje dille1 bosje koriander1 bosje bladpeterseliehandvol munt1 zakje gemengde sla100 g tuinbonen2 avocado's2 sinaasappels2 limoenen (sap)3 el maïsolie1 el sesamolie1 kl wasabipastapeperzout1. ... bekijk recept »
4 zeebaarzen4 aardappelen (grote)200 g tuinbonen4 preiwitten (jonge)handvol bladpeterseliehandvol dillehandvol munt0.5 kl venkelzaden (gemalen)150 ml droge, witte wijn0.5 komkommer2 teentjes knoflook250 g Griekse yoghurt2 el olijfolie1 el azijnpeperz... bekijk recept »
4 zeebaarsfilets (zonder vel)200 g tuinbonen4 preiwitten (jonge)peterselie (handvol)dille (handsvol)munt (handvol)1 el gehakt peterseliepeperzout1 tl venkelzaad (gemalen)4 aardappelen (grote)komkommer (1/2)2 tenen knoflook250 g Griekse yoghurt2 el ol... bekijk recept »
6 eieren400 g artisjokharten (bokaal)150 g gedopt tuinbonen1 ui1 teentje knoflook2 el bladpeterselie (fijngehakt)1 el basilicum (fijngehakt)2 el geraspte parmezaan (of pecorino)olijfoliepeperzout1. Blancheer de tuinbonen 2 minuten in gezouten water. ... bekijk recept »
400 g orecchiette (oortjespasta)tuinbonen (diepvries)1 sjalot400 g gehakt1 ei1 el gehakt peterselie2 el olijfolie ( wat extra)200 g kerstomaten4 el geraspte parmezaanpeperzout1. Laat de tuinbonen ontdooien. Pel en snipper de sjalot heel fijn.&nb... bekijk recept »
8 tongscharfilets16 groene asperges300 g gedopt tuinbonen1 el citroensap1 kl witte wijnazijn4 eieren30 g geraspte parmezaan4 sneden ciabatta1 teen bol knoflook1 teen knoflook60 g boterolijfolie1. Breek het onderste harde gedeelte van de asperges af. ... bekijk recept »
150 g tuinbonen100 g doperwten4 el munt (gehakt)1 el basilicum (gehakt)2 el citroensap50 g geblancheerde amandelenolijfoliesnuifje suikerpeperzout0.5 bundel witte asperges3 eieren200 g bloem50 g maïszetmeel2 el amandelpoederpeperzout1. Blancheer de t... bekijk recept »
400 g orecchiette300 g tuinbonen (gedopt)300 g erwten (gedopt)200 g spekblokjes1 teentje knoflook1 sjalot50 g parmezaan (geraspt)100 ml waterolijfoliepeperzout1. Spoel de tuinbonen. Kook ze in 10 tot 15 minuten gaar in lichtgezouten water en haal er ... bekijk recept »
600 g varkensfilet50 g bacon8 artisjokken (panklaar)200 g tuinbonen (diepvries)4 teentjes knoflook (gehakt)1 dl droge, witte wijnolijfolie1 onbehandelde citroen (schil en sap van)bosje bladpeterselie (gehakt)2 takjes rozemarijn (naaldjes van)1 kl ven... bekijk recept »