404 recepten met tuinbonen
Jonge tuinbonen zijn het lekkerst en heel smaakvol, ouder zijn de tuinbonen melig en smakeloos. Te koop van juni tot september van de volle grond. Diepvries het hele jaar door. Druk de peulen open en “dop” de bonen, zoek ze uit en de ‘mini’s’ verwijderen, wassen en laten uitlekken. + lees meer4 grote aardappels (schoongeboend) 300 g tuinbonen (diepvries) 2 rode paprika's (in reepjes) 3 bosuitjes (in ringen) 2 eetlepels olijfolie extra vierge 2 theelepels citroensap 200 g gerookte makreel 200 g hüttenkäse1... bekijk recept »
3 groentebouillontabletten 225 g tuinbonen (diepvries, pak 450 g) 250 g fijngesneden prei (zak 250 g) 2 stengels bleekselderij 400 g vastkokende aardappelen 150 g Hollandse paddenstoelen (bakje 250 g) 15 g peterselie (bakje 30 g) 1,5 l water ... bekijk recept »
225 g runderchipolata (AH Biologisch) 1 ui 1.2 kg stamppotaardappelen 450 g tuinbonen (diepvries) 8 zongedroogde tomaten olie 15 g tijm 175 ml magere melk 25 g boter 125 g rucola1. Laat de chipolataworstjes op kamertemperatu... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 zak aardappelschijfjes (600 g, diepvries) 2 tl paprikapoeder 4 Gelderse rookworsten (2 zakken a 2 x 100 g) 2 rode uien (in partjes) 1 gele paprika (in 16 stukken) 1 pakje tuinbonen (300 g, diepvri... bekijk recept »
1 ciabatta (afbakbrood) 1 zakje verse bieslook (25 g) 200 g rundertartaar 3 eetlepels zonnebloemolie 1 zak roerbakmix (champignon (400 g)) 200 g tuinbonen (diepvries, pak a 450 g) 1 pot bouillon met rundvlees (350... bekijk recept »
75 g kipfilet 1,5 el olijfolie 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g couscous 75 g tuinbonen (diepvries) 100 g kikkererwten (uit blik) 0,5 rode ui 1 el verse munt 0,5 citroen1. Bestrijk de kipfilet met ½ el olijfolie en bestrooi met zout ... bekijk recept »
300 g pandanrijst (pak 400 g) 2 x 4 kipdrumsticks 3 el zonnebloemolie 1 potje boemboe (ajam paniki (295 g)) 1 struik paksoi 1 pak tuinbonen (300 g, diepvries)1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bestr... bekijk recept »
4 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 500 g cherrytomaten aan de tak 500 g aardappelgnocchi 200 g tuinbonen (diepvries) 1 citroen (schoongeboend) 15 g basilicum 100 g Grana Padano1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng 2 el olie,... bekijk recept »
450 g tuinbonen (diepvries) 2 takjes tijm 2 sjalotten 125 g magere spekreepjes 1 el boter1. Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koeke... bekijk recept »
1 pakje tuinbonen fijn ((300 g diepvries), ontdooid) 500 g gekookte bieten 4 plakjes mager ontbijtspek 2 tl gedroogde rozemarijn 3 el balsamicoazijn 2 el olijfolie1. Dubbeldop de tuinboontjes en doe in een kom. Schil de bietjes en snij... bekijk recept »