663 recepten met tauge
Taugé is een uitgekiemde sojaboon, is bleekgeel tot roodbruin, tegenwoordig zijn er vele soorten kiemgroenten, deze worden veel gebruikt als decoratie bij gerechten en zijn allen eetbaar. Echter snel aan bederf onderhevig, dus vers eten. Taugé is rijk aan plantaardig eiwit en combineert goed met vele groenten. Taugé goed wassen en laten uitlekken + lees meer8 eieren 1 bosje verse koriander 3 eetlepels zonnebloemolie- of arachideolie 1 theelepel rode currypasta (pot) 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 3 lente-uitjesin ringetjes 1 stengel sereh (citroengras)gekneusd 5 cm verse laoswortelin plakjes 2,5 ... bekijk recept »
5 dl kippenbouillon200 g zilvervliesrijst2 eetl. arachide-olie50 g bacon in dunne reepjes1 gesnipperde kleine ui1 eetl. gehakte verse gemberwortel1 eetl. sambal oelek2 fijngehakte knoflooktenenhalve komkommer in blokjes100 g tauge150 g grote kreeftga... bekijk recept »
150 gram mihoen2 sjalotjes of 1 kleine ui1 teentje knoflook1 of 2 bosuitjes2 eetlepels olie1/4 liter kippebouillon uit een pot of van tabletten1 eetlepel sojasaus of ketjapeen paar druppels tabasco1 tot 2 theelepels maizena200 gram grote garnalen100 ... bekijk recept »
? kg dikke mie 200 g varkensvleesgesneden in dunne stukjes 15 teentjes knoflook 2 eieren 750 g tauge 2 tomaten 3 Chinese broccoliplanten 2 el donkere soyasaus 3 el suiker 3 el vissaus 2 el azijn ? tl versgemalen witte peper 50 ml olie Kneus de knoflo... bekijk recept »
175 gr. platte rijstmie2 el plantaardige olie2 tenen knoflook1 ei1/2 citroen3 el vissaus50 gr (on)gezouten geroosterde pinda's2 el gedroogde garnalen1 (2) rode pepers100 gr tauge2 lente uitjesbosje korianderschepje suiker Week de rijstmie volgens bes... bekijk recept »
20 vellen filodeegontdooid 1 preiin dunne ringen 2 bosuitjesin ringetjes een handje tauge 1 teentje knoflookflinterdun gehakt arachideolie 1 stukje gemberzeer fijn gesneden sap en rasp van halve limoen 1 spaans pepertjevan zaadjes ontdaan in heel dun... bekijk recept »
4 gedroogde shiitakes geweekt in water en in vieren gesneden (weekwater bewaren)100 g champignons in plakjes100 g babymais in de lengte doormidden gesneden 100 g bloemkool in stukjes100 g witte kool in grove stukken50 g sugar snaps (zoete peultjes) a... bekijk recept »
Zakje witte kool 250 gram sperzibonen 200 gram tauge 4 rode pepers ongezouten cashew's naar smaak 1 citroen bosje verse munt bosje thaise basilicum (Toko) bosje verse koreander vissaus soyasaus (bruine) suiker Hulpmiddelen Citruspers Hulpmiddelen - ... bekijk recept »
1 eetlepel groene Thaise currypasta 1 blok kokospasta 1/4 bosje verse koriander 3 teentjes knoflook 1 theelepel gemberpoeder 2 rode en/of goene peper 250gr. geblancheerde aardappelstukjes 250 gr. gesneden witte kool 2 gesnipperde uien 100 gr. tauge 2... bekijk recept »
1 afgestreken dessertlepel vloeibare honing 1 afgestreken tl bruine suiker 2 tl citroensap 1 dessertlepel droge of medium sherry 1 tl sojasaus 1 afgesteken tl Thais 7-kruiden-/5-kruidenmengsel 100 ml kippenbouillon 1 dessertlepel mais- of zonn... bekijk recept »