1000 recepten met spinazie
Twee soorten: Bladspinazie en wortelspinazie. Bij bladspinazie plukt men de blaadjes en bij wortelspinazie wordt de hele plant direct onder de wortel afgesneden. Spinazie bevat veel vitamine C. Tegenwoordig is verse spinazie het hele jaar te koop, uit de kas en van de volle grond uit binnen- en buitenland. Verwijder de worteltjes en stengels, de groente goed wassen, de blaadjes kunnen heel of grof gehakt bereidt worden. + lees meer500 gr verse spinazie 375 gr vastkokende aardappelen 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd zout en peper nootmuskaat 1/2 tl Italiaanse kruiden 1 ei 2 el melk 100 gr hamblokjes 5 plakken belegen kaas 25 gr pijnboompitjes 1. Echt lekker vers is deze ove... bekijk recept »
400 gr ricotta 200 gr verse spinazie klein gesneden 8 pannenkoeken ( kun je van te voren klaarmaken ) 500 gr tomaten heek fijn gesneden en sap bewaren 2 el versgesneden basilicum peper en zout 1 scheutje olijfolie 1. Heerlijk als lunch.2. Verwarm... bekijk recept »
450 gr diepvriesspinazie 450 gr voorgekookte aardappelschijfjes 100 gr magere spekreepjes 1 dikke ui 3 teen knoflook 2 dl kookroom 3 eieren 2 gekookte eieren 100 gr geraspte jonge kaas 1 scheutje olijfolie en pezo naar smaak 1. Ingrediënten voo... bekijk recept »
400 g tagliatelle 3 el Bertolli Olijfolie Classico 1 zak gewassen spinazie (ca. 300 g) 3 el pijnboompitjes 5 el Bertolli Pesto Verde 4 plakjes rauwe ham 4 el verse ricotta zout, zwarte peper 1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »
4 portobello's 450 gram verse spinazie 50 ml room 1 sjalotje 1 teen knoflook 50 gram pijnboompitjes 4 zongedroogde tomaten 150 gram zachte geitenkaas 2 eetlepels Bertolli pesto alla calabrese Bertolli extra vergine olijfolie verse tijm peper... bekijk recept »
2 el Solo Vloeibaar 1 handvol jonge spinazie 1 teentje knoflook versgemalen peper zeezout geraspte nootmuskaat 2 el geraspte Parmezaanse kaas 1 handvol radijsjes 4 eieren 1 plakje gerookte forel 4 el gehakte bieslook Extra: 4 ramekins of oven... bekijk recept »
400 g macaroni bouillonpoeder 8 bosuien 75 g pecannoten 500 g verse spinazie 4 el Solo Vloeibaar Light 4 el crème fraîche (vers)gemalen zwarte peper 1. Kook de macaroni in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntj... bekijk recept »
225 g fettuchini 4 eieren 2 el Solo Vloeibaar 75 g gerookte ontbijtspekblokjes 1.5 el paprikapoeder 600 g gewassen spinazie 1 zakje kaassaus 2 el gebakken uitjes 1. Kook de fettuchini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed... bekijk recept »
600 g diepvriesspinazie 200 g pizzadeeg 1 teen knoflook 200 g Cottage cheese 100 g oude geraspte kaas versgemalen peper 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 1 ei 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de spinazie ontdooien in een zeef. Druk al het vo... bekijk recept »
1 kg verse spinazie 4 el light room zout, nootmuskaat croutons1. Laat de spinazie al omscheppend in 5 à 10 minuten slinken. Hak de groenten vervolgens grof, voeg de light room toe breng dit aan de kook. 2. Laat de spinazie 2 minuten pruttelen. Bre... bekijk recept »