1000 recepten met spinazie
Twee soorten: Bladspinazie en wortelspinazie. Bij bladspinazie plukt men de blaadjes en bij wortelspinazie wordt de hele plant direct onder de wortel afgesneden. Spinazie bevat veel vitamine C. Tegenwoordig is verse spinazie het hele jaar te koop, uit de kas en van de volle grond uit binnen- en buitenland. Verwijder de worteltjes en stengels, de groente goed wassen, de blaadjes kunnen heel of grof gehakt bereidt worden. + lees meer600 gr verse zalm 600 gr diepvriesspinazie à la crème 1 groentenbouillonblokje 1 uitgeperste citroen 200 ml crème fraiche 2 el grove mosterd 2 el gehakte dille 400 gr voorgekookte lasagnevellen 1 el olijfolie 1 klontje boter,voor het invetten peper &... bekijk recept »
4 zonnevisfilets 12 grote witte champignons 1 kg jonge gewassen spinazie 8 tomaten 1 teentje knoflook 1 sjalot Solo olijfolie 1 afgestreken el kerriepoeder peper van de molen zeezout1. Was de tomaten en hak ze grof. 2. Snipper de sjalot fi jn en stoo... bekijk recept »
4 à 6 filets Pladijsfilets 2 stronken witloof 400 verse verse spinazie 1 1/2 dl witte wijn 1 1/2 dl visfumet 1 gesnipperde sjalot 3 el room 50 gr boter bloem nootmuskaat citroen 1 ontpitte tomaat in reepjes gesneden peper, zout krielaarda... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets Solo Light Vloeibaar 1 doosje trostomaatjes grof zout scheutje olijfolie 1 ciabatta 1 teentje look 2 sjalotten 2 zakken jonge, voorgewassen spinazie nootmuskaat 1. Verwarm de oven voor op 80°C.2. Bak de roodbaarsfilets aan beid... bekijk recept »
400 g risottorijst 1 l visbouillon 200 g gerookte zalm in reepjes 1 sjalotje gesnipperd 200 g ricotta 50 g pijnbommpitjes, geroosterd 600 g spinazie olijfolie 1. Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. 2. Voeg ... bekijk recept »
500 gr spinazie met room 4 stukken zalm 1 dl room 200 gr zachte geitenkaas 2 eieren 2 eierdooiers 2 tenen knoflook 2 uien of sjalotten 1 vel bladerdeeg een handvol couscous peper zout1. - Laat de spinazie ontdooien en probeer zoveel mogelij... bekijk recept »
800 GR kabeljauwfilet (diepvries Kelvin) 800 GR spinazie in porties (diepvries, Ringis) 800 GR aardappelen 150 GR geraspte gruyère 4,5 eetlepel boter 1/2 liter melk 3 EL bloem nootmuskaat peper en zout 1. voorbereiding2. Schil de aardappelen en ... bekijk recept »
8 zeebaarsfilets met vel, elk 120 gr 1 venkelknol 3 sinaasappels 3 el olijfolie 250 gr spinazie peper&zout (pezo)1. Spoel de vis onder stromend water en dep droog.2. Kuis de venkelknol en snij in de lengte in julienne (reepjes).3. Pers 1 sinaasap... bekijk recept »
200 gr gerookte zalm 200 gr verse geitenkaas type Chavroux 150 gr spinazie vers of diepvries 4 eieren 1 dl room peper en zout 1 teentje look 1 rol bladerdeeg 1. Stoof de spinazie samen met het lookteenje, laat uitlekken. Snij de zalm in reepjes... bekijk recept »
16 pladijsfilets 200 gr verse spinazie 500 gr bloemige aardappelen melk solo, bakken en braden bloem 80 gr gemalen gruyère solo vloeibaar nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat... bekijk recept »