1000 recepten met spinazie
Twee soorten: Bladspinazie en wortelspinazie. Bij bladspinazie plukt men de blaadjes en bij wortelspinazie wordt de hele plant direct onder de wortel afgesneden. Spinazie bevat veel vitamine C. Tegenwoordig is verse spinazie het hele jaar te koop, uit de kas en van de volle grond uit binnen- en buitenland. Verwijder de worteltjes en stengels, de groente goed wassen, de blaadjes kunnen heel of grof gehakt bereidt worden. + lees meer250 gr ricotta 25 gr versgemalen parmezaanse kaas iets extra 400 gr verse spinazie 6 vellen lasagna zout versgemalen peper,nootmuskaat Voor de saus 1 blik gepelde tomaten 1 uitje of sjalot 1 teen knoflook olijfolie van ( liefst eerste persing) z... bekijk recept »
250 g conchiglioni's (pasta) 250 g gehakt van rund en varken (Colruyt-beenhouwerij) 200 g gerookte spekreepjes 800 g verse spinazie 0,5 citroen (alleen het sap) 10 blaadjes salie 2 sjalotten 30 gr grana padano 1 EL boter 3 eetl. panko (Japans pa... bekijk recept »
500 gr spaghetti 200 gr spinazie 100 gr walnoot peterselie basilicum 8 teentjes knoflook zout en zwarte peper 1/2 pot boursin cuisine1. Kook de pasta zoals op het pak vermeld staat.2. bak de versneden teentjes look in een grote wok. (goudgeel wa... bekijk recept »
1 zak tortellini (pastakussentjes) met notenvulling 2 eetlepels extra vergine olijfolie 450 gram spinazie 350 gram grote garnalen 250 ml kookroom 2 eetlepels Bertolli Pesto Verde1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Verwarm... bekijk recept »
350 gram penne (pijpjespasta) 1 ui 250 gram rundergehakt 1 eetlepel Bertolli Vloeibaar 1 zak Bertolli Pastasaus Bolognese 250 gram champignons 225 gram bladspinazie (diepvries) 75 gram geraspte 30 kaas 1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze ... bekijk recept »
1 pak bladspinazie van 450 gram (diepvries) 2 teentjes knoflook 1 rode ui 2 eetlepels extra vergine olijfolie 50 gram pijnboompitten 350 gram Italiaanse worst 1 zak Bertolli Pastasaus Pittig 1 pak lasagnevellen 100 gram geraspte 30 kaas 1. Verwar... bekijk recept »
450 gram gehakt 5 eetlepels Italiaanse kruiden 1 pak spinazie van 450 gram (diepvries) 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 zak Bertolli Pastasaus Met Room 6 tomaten 1 pak lasagnevellen 75 gram 30 geraspte kaas 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.2. Ont... bekijk recept »
200 g spaghetti 1 kleine rode peper 2 rode uien 1 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar 300 g verse spinazie 1 pot (255 g) Bertolli Pastasaus Carbonara1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af, laat goed ... bekijk recept »
3 bolletjes mozzarella 100 g geroosterde hazelnoten 1 pot (500 g) Bertolli Pastasaus Basilico 1 pak (450 g) bladspinazie (diepvries) zout, peper 200 g geraspte belegen kaas 500 g voorgekookte groene lasagnevellen1. Verwarm de oven voor op 200°C. ... bekijk recept »
8 el olijfolie extra vierge 1 dikke ui gesnipperd 2 teen knoflook in plakjes 1 blik tomatenblokjes à 400 gr 1 tl suiker 2 el pijnbompitten 30 gr verse basilicumblaadjes 1 zak spinazie van 300 gr 1 bakje cherrytomaatjes 250 gr gehalveerd 1 ... bekijk recept »