1000 recepten met spinazie
Twee soorten: Bladspinazie en wortelspinazie. Bij bladspinazie plukt men de blaadjes en bij wortelspinazie wordt de hele plant direct onder de wortel afgesneden. Spinazie bevat veel vitamine C. Tegenwoordig is verse spinazie het hele jaar te koop, uit de kas en van de volle grond uit binnen- en buitenland. Verwijder de worteltjes en stengels, de groente goed wassen, de blaadjes kunnen heel of grof gehakt bereidt worden. + lees meer200 gram quinoa 1 broccoli 500 g verse bietjes 1 appel 100 gram verse spinazie 2 el pijnboompitten 2 el gehakte walnoten 3 el olijfolie 100 g zachte geitenkaas 4 el munt1. Weeg de quinoa af en kook volgens de instructies op de verpakking; la... bekijk recept »
300 g zilvervliesrijst 1 groentebouillonblokje 1 ui 2 tenen knoflook 600 g spinazie 2 el olijfolie 50 g studentenhaver (noten-rozijnenmix) 1 el kerriepoeder 600 g kabeljauwfilets zwarte peper himalaya- of zeezout 3 el biologische roomboter... bekijk recept »
250 g broccoli ½ prei 100 g spinazie 1 handsinaasappel 1 el citroensap 6 el yoghurt 4 el olijfolie 2 el zonnebloempitjes 20 blaadjes munt1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, stoom of kook ze in 10 minuten beetgaar en laat ze op ee... bekijk recept »
600 g kipfilet 2 stengels bosui ½ rode peper 4 cm verse gember 3 tenen knoflook 4 el olijfolie 1½ rijpe mango 900 g verse spinazie 6 el verse koriander, fijngehakt 6 el verse munt, fijngehakt1. Snijd de kipfilet in blokjes en d... bekijk recept »
4 stuks PLUS zalmfilet (1)300 gr PLUS panklare, gewassenspinazie (2)1 pot Grand Italia besciamellasaus à 400 gr (3)400 gr PLUS tagliatelle (4)1 ui (gesnipperd)1 teentje knoflook (gesnipperd)PeperZout3 el olijfolie1. Verhit een pannetje met wat... bekijk recept »
8 eetlepels Solo Vloeibaar 500 gram gehakt zout 700 g voorgekookte aardappelplakjes (kant-en-klaar) 150 g geraspte belegen kaas 1 ui 2 teentjes look peper muskaatnoot 1 kg spinazie 1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Pel en snipper de ui en de ... bekijk recept »
1 kg aardappelen zout en peper Solo Vloeibaar 50 gr geraspte kaas 100 ml melk 3 kipfilets 450 gr bladspinazie (diepvries) nootmuskaat 1 blikje maïskorrels 1. Schil de aardappels en snij ze in stukken. 2. Kook de aardappels in zout in ongev... bekijk recept »
20 kleine vastkokende aardappelen 4 x 125 gr wijtingfilets 300 gr verse spinazie of 200 gr diepvries 4 el olijfolie klontje solo1. Verwarm de oven voor op 200°. Was de ongeschilde aardappelen en dep ze droog. Halveer ze, leg in een ovenschotel en ... bekijk recept »
1 kg aardappelen 1 reblochon zonder korst 1 kg verse spinazie 30 g boter 2 teentjes geperste look 1 dl room peper zout1. Kook de hele aardappelen 15 min, giet ze af en laat ze afkoelen. Snij ze in dunne schijfjes. Roerbak de spinazie met de look,... bekijk recept »
750 GR aardappelen 750 GR verse spinazie 4 kipfilets 2 DL warme melk 1 KL boter olijfolie kipkruiden kurkuma nootmuskaat peper en zout handjevol rucola 1. Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen gaar in gezouten water met een mesp... bekijk recept »