1000 recepten met spinazie
Twee soorten: Bladspinazie en wortelspinazie. Bij bladspinazie plukt men de blaadjes en bij wortelspinazie wordt de hele plant direct onder de wortel afgesneden. Spinazie bevat veel vitamine C. Tegenwoordig is verse spinazie het hele jaar te koop, uit de kas en van de volle grond uit binnen- en buitenland. Verwijder de worteltjes en stengels, de groente goed wassen, de blaadjes kunnen heel of grof gehakt bereidt worden. + lees meer400 g bladerdeeg (diepvries)2 kipfilets (elk ongeveer 150 g)400 g bladspinazie40 g pijnboompitten20 g zongedroogde tomaten (in olie)1 ui1 teentje knoflook4 el olijfolie20 g rozijnencayennepeperzoutuit de molen peper1. Laat het bladerdeeg ontdooien. B... bekijk recept »
400 g zalmfilet (in reepjes)12 blaadjes spinazie7 blaadjes gelatine (van 3 g)1 dl room1 dl droge, witte wijn2 eidooiers2 el citroensap1 takje tijmcayennepeperzout15 g kervel0.5 krop krulsla2 tomaten (in stukjes)1. Blancheer de spinazie é&eacut... bekijk recept »
150 g semola rimacinata di grano duro (heel fijn griesmeel van harde tarwe)300 g farina di grano tenero 'tipo 00' (meel van fijn graan)gerookte ham (in reepjes)5 eieren8 eidooiers1 eiwit45 g spinazie4 blaadjes jonge spinazie (voor de afwerking)500 g ... bekijk recept »
24 lasagnevellen (groene)400 g kipfilet100 g spekblokjes900 g spinazie (diepvries)1 ui1 teentje knoflook150 g ricotta100 g kaas (geraspt)0.5 l melkboter50 g boter (voor de bechamelsaus)olijfolie50 g bloemnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »
12 lasagnevellen (verse)200 g ricotta2 eieren800 g spinazie (of 400 g diepvriesspinazie)50 g parmezaan (gemalen)2 dl tomatencoulis1 dl lichte roomolijfolieProvençaalse kruidennootmuskaatpeperzout1. Spoel de verse spinazie en laat hem slinken of laat ... bekijk recept »
4 kalkoenlappen (dunne)500 g spinazie (verse)1 bolletje mozzarella2 vleestomatenbloemboternootmuskaatpaprikapoederpeperzout1. Leg de kalkoenlapjes tussen twee vellen huishoudfolie. Sla ze goed plat met een houten plankje of rol ze plat met een deegro... bekijk recept »
8 aardappel (middelgroot)500 g spinazie (verse)250 g champignons4 eieren4 el melk2 teentjes knoflookolijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C.Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdroge... bekijk recept »
600 g schelvisfilets500 g spinazie1 ui (fijngesnipperd)2 dl room250 g kaas (gemalen)klontje boterwitte peperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Spoel de spinazie. 2. Snij de schelvis in grote stukken. Breng ze ... bekijk recept »
1 kopje broodkruim500 g gemengd gehakt6 plakjes ontbijtspek (doormidden gesneden)1 witte spitskool (of savooikool)500 g spinazie (verse)1 ui2 eieren75 cl kippenbouillonolijfolie2 tenen knoflookpaprikapoederpeperzout1. Maak de kool schoon. Pel en snip... bekijk recept »
400 g vastkokende aardappelen2 tomaten200 g jonge spinazie2 stengels bleekselder1 rode ui150 g rucola6 eieren80 g parmezaan (geraspt 50 g parmezaanschilfers)boter (om te bakken)2.5 dl groentebouillon5 el olijfoliesnuifje oreganosnuifje tijmpeperzout... bekijk recept »