1000 recepten met spinazie
Twee soorten: Bladspinazie en wortelspinazie. Bij bladspinazie plukt men de blaadjes en bij wortelspinazie wordt de hele plant direct onder de wortel afgesneden. Spinazie bevat veel vitamine C. Tegenwoordig is verse spinazie het hele jaar te koop, uit de kas en van de volle grond uit binnen- en buitenland. Verwijder de worteltjes en stengels, de groente goed wassen, de blaadjes kunnen heel of grof gehakt bereidt worden. + lees meer600 g diepvriesspinazie 4 sjalotjes 250 g champignons 1 bakje koksroom 1 beschuit peterselie 75 g geraspte kaas nootmuskaat Knoflookbrood: 3 tenen knoflook boule (rond brood) olijfolie Ontdooi de spinazie en laat het in een zeef goed uitlekken. Snipp... bekijk recept »
6 plakjes diepvries deeg (hartige taart van koopmans) 450 gr diepvries spinazie (bijv. van bonduelle) 150 gr geraspte kaas (belegen of oud naar eigen smaak) 2 geklopte eieren zout en versgemalen peper 125 dl slankroom zoute boter bloem olijfolie Verw... bekijk recept »
1 kg spinazie 400 gr smaakvolle tomaten 2 teentjes knofllok 1 rode peper 4 el olijfolie 2 el sojasaus (bijv Kikkoman) Was de tomaten , snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd eventueel in reepjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes... bekijk recept »
800 gr spinazie 100 gr worteltjes paprikapoeder 25 g pijnboompitten 8 a 10 sjalotten 4 el olijfolie of arachide-olie Kook de sjalotten met de schil in een pan met water voor ± 5 minuten, afgieten en laten afkoelen, daarna de sjalotten schoonmaken en ... bekijk recept »
350 gr diepvries spinazie (bijv van Bonduelle) 20 gr ansjovispasta 4 eieren zout en peper en nootmuskaat, naar eigen smaak 1/8 l slagroom 25 gr grof geraspte Parmezaanse kaas 4 kleine vuurvaste ovenschaaltjes ø 15 cm boter De oven voorverwarmen op 20... bekijk recept »
600 g spinazie (vers)1 bladerdeegbodem (kant-en-klare met bakpapier)250 g ricotta25 g pijnboompitten3 el room3 eidooiers1 kl zachte mosterd1 bosje bladpeterselienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C 2. Bekleed een bakvorm met het ... bekijk recept »
200 g bulgur200 g jonge spinazie1 bosje bladpeterselie1 bosje munt1 rode ui3 pruimtomaten1 komkommer (kleine)3 lente-uien2 limoenen (onbehandeld)olijfoliekomijnpoederpeperzout1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spinaz... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)100 g spekreepjes4 handvol spinazie250 g kerstomaten2 el pijnboompitten200 ml room4 eierenboterpeperzouttaartvorm (met een diameter van 24 cm )1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter. Leg he... bekijk recept »
400 g fusili (of andere korte pasta)300 g spinazie1 courgette500 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot200 ml room100 g geraspt kaasSausbinderboter (of olijfolie)peperzout200 ml groentebouillon1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar ... bekijk recept »
200 g ham (reepjes)350 g verse spinazie1 ui1 teen knoflook250 g mascarpone80 g geraspte parmezaan500 g tagliatelle100 ml groentebouillonnootmuskaatolijfoliepeperzout1. Spoel de spinazie, blancheer ’m 1 minuut in kokend lichtgezouten water. Laat... bekijk recept »